Doğadan uzaklaşan insanın hayatı daha mı kolaylaşmıştır yoksa daha mı zorlaşmıştır?

Bu bölümdeki metni inceleyince doğadan uzaklaşan insanın hayatı daha mı kolaylaşmıştır yoksa daha mı zorlaşmıştır sorusuna cevap olabilecek nitelikte konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

Doğa, sessizliğin, sakinliğini, huzurun kaynağıdır. İnsan doğayla haşır neşir olunca kendini çok daha sağlıklı ve iyi hisseder. Doğaya yakın olmak vücut ve ruh sağlığımız için çok önemli faydalar barındırır. Doğada yaşam koşulları ilk bakışta çok zorlu görünebilir ama insanın ruhsal dinginliği için doğaya yakın olması çok önemlidir.

Doğadan uzaklaşma konusuna bakacak olursak şehirler medeniyetin tam anlamıyla yaşandığı her türlü imkanın bulunduğu, konforu içinde barındırıyor gibi görünse de beton duvarlar arasında geçirilen bir yaşam aslında insan hayatı için daha stresli ve yorucu olmaktadır. Bu nedenle doğadan uzaklaşan insanın hayatının daha zorlaştığı göz ardı edilemez bir gerçek olarak karşımıza çıkar. Çok katlı binaların ve her türlü imkanın bulunduğu şehirde yaşayarak hayatımızı kolaylaştıracağımızı düşünürken aslında daha da zorlaştırıyoruz.

Ben kırsal kesimde yaşayan insanlar için hayatın daha kolay olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü doğada hayatımız için gereken her şeyi kendi elimizle üretme olanağı var. Tarlalara buğday ekip biçiyoruz. Bu işten un, bulgur gibi temel gereksinimlerimizi karşılayabiliyoruz. Bununla birlikte meyve sebze, pirinç ve baklagil gibi tükettiğimiz birçok ürünü yine doğanın bağrı olan topraktan karşılıyoruz. İnsan hayatı karın tokluğu üzerine kurulu olunca doğa aslında bize gereken her şeyi sağlıyor. Aynı zamanda manevi açıdan daha sakin bir insan olmamıza büyük katkıda bulunuyor.

Görüldüğü gibi doğayla iç içe olma insanlar için daha kolay bir hayat anlamına geliyor. Oysa bizler şehirlere göç edip apartmanlarda yaşamayı daha kolay sanıyoruz. Bu düşünceyle yaşadıkça hayatımız kendi elimizle zorlaştırıyoruz. Şehirlerde daha stresli, daha zorlu bir yaşam var. Her gün insanlar araç, yığını, insan kalabalığı ve işe yetişme telaşında yaşarken bir yandan da beton duvarlar arasında ömrünü çürütüyor. Bunlar da sağlık sorunlarına yıl açıyor. Dolayısıyla doğadan uzaklaşmak insan hayatı daha zorlaşmıştır diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski