Yerdeki Ayaklarınıza Değil, Yukarıdaki Yıldızlara Bakmayı Unutmayın Konulu Bir Metin

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Stephen Hawking, “Yerdeki ayaklarınıza değil, yukarıdaki yıldızlara bakmayı unutmayın. Gördüklerinizi anlamlandırmaya çalışın ve evreni neyin var ettiğine yönelik o çocuksu meraka sıkı sıkı tutunun.” diyerek bizlere ne anlatmış olabilir? Bu cümlelerden yola çıkarak kendi düşüncelerinizi içeren bir metin oluşturunuz.

Yıldızlara bakmak, gökyüzüne bakıp uzay hakkında meraklı bir şekilde düşünmek evreni anlamlandırma bakımından insanın ufkunu açar. Bildiğiniz gibi birçok keşfedilmemiş şey vardır. İnsan bilmediği üzerine düşünüp bunların nasıl var olduğu ile ilgili bilimsel çalışmalar yaparsa daha önce hiç kimsenin ulaşamadığı faydalı bilgiler edinir.

Evreni neyin var ettiğini düşünmek, yıldızları, gök cisimlerini incelemek bilimsel merakımızı gidermek anlamında çok önemlidir. Yerdeki ayaklarımıza bakınca elle tutulur bir cevaba ulaşamayız ancak yıldızların hareketi, gökteki cisimlerin nasıl oluştuğu üzerine kafa yormak çok anlamlı bir şeydir.

İnsanın içinde evreni anlamaya yönelik çocuksu bir merak vardır. Merak duygumuzu ise anlamlı konular için kullanmalı ve bilimsel alanda faydalı bilgiler öğrenmeye kullanmalıyız. İnsan düşünen bir varlık olduğu için göğe baktığında karşısında büyük bir uzay boşluğu ve onun içinde sayısız yıldız ve gök cisimleri olduğunu görür. Bunların nasıl oluştuğunu anlamaya çalışır.

Sonuç olarak evreni anlamlandırma çabası içinde olmalıyız. Gökyüzü bize bu konuda çok önemli bir kaynak teşkil eder. Çünkü gökte insanın merakını uyandıran, cevap verilecek birçok soru vardır. Güneş sistemi, gök cisimleri, yıldızlar uzaydaki duruşuyla insanların merakını canlı tutar. Bunlar üzerine düşünerek bilimsel alanda bir şeyler öğrenme imkanına kavuşuruz. Dolayısıyla yerdeki ayaklarımıza bakıp körelmektense gökyüzüne başımızı çevirip evrenin oluşumu hakkında kendimizi geliştirmek daha iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski