Başarılı Olmak İçin Önce Kendimizi Tanımalı ve Baltamızı Bilemeliyiz Kompozisyon

Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyip başarılı olmak için önce kendimizi tanımalı ve baltamızı bilemeliyiz düşüncesini açıklayan bir anlatım yapınız konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

Başarılı olmak küçükten büyüğe her insanın mutlak hedefidir. Başarı için ilk önce insanın kendini tanıması gerekir. Mesela neleri iyi yapıyoruz, hangi konularda yeteneğimiz var, kaybedince morali dağılan, pes eden biri miyiz, yoksa her olumsuzluğa, sıkıntıya rağmen azmimizi koruyor muyuz gibi konularda kendimizi çok iyi tanımak gerekiyor.

Kendini tanımayan, özelliklerinin farkında olmayan, neleri doğru, neleri yanlış yaptığını göremeyen etkili bir çalışma prensibi edinemez. Kendince bir şeyler yapmaya çalışır ama başarısız olur. Her şeyden önce bir insan kabiliyetlerini iyi bilmeli, eksik yönlerini görebilmeli, artısıyla eksisiyle kendini doğru bir şekilde değerlendirmelidir. Bu özelliklerini tanımak kişinin başarıya ulaşmak için kullanacağı yöntemleri doğru bir şekilde belirlemesini sağlayacaktır.

Kendini tanıma meselesini aşan birinin önünde artık baltayı bilemek vardır. Yani başarılı olması için yapacağı çalışmalar, kullanacağı yöntemler anlatılmak isteniyor. Bu noktada öncelikle kendimize güvenmeli, başarılı olacağımıza kendimiz inanmalıyız. Sonrasında çalışma sürecinde titizlikle uyacağımız bir plan olmalıdır. Elimizdeki plana riayet ederel düzenli çalışma alışkanlığını ediniriz. Bu şekilde çalışmaya devam ettikçe üstüne koyarak emin adımlarla başarıya yaklaşacağız. Tabii bu süreçte aksayan yönler de olacaktır. Bir şeyleri yanlış yaptığımız, çalışma sürecinde tükenmişliğimiz de olacaktır. Ancak kararlı olan biri bütün aksiliklere rağmen ilerlemeye devam eder. Bu azimli duruş başarının gerçekten istendiğini gösterir.

Sonuç olarak birçok şeyde olduğu gibi başarıda da altın kural insanın kendini tanıması ve verimli çalışmasıdır. Bunların yanı sıra kendi adına faydalı olabilecek etkili yol ve yöntemler kullanarak disiplini elden bırakmadan kesintisiz ve düzenli çalışması da destekleyici olacaktır. İşte o zaman neyi başarmak istiyorsanız o hedefinizin gerçekleşmemesi için önünüzde bir engel kalmaz. Dolayısıyla başarı için önce kendini tanı, sonra baltanı bile ki aklına koyduğun hedefe kendinden emin olarak yürü.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski