Hayat, yaşantı aramak değil kendimizi aramak sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümdeki kompozisyon metnini inceleyerek hayat, yaşantı aramak değil kendimizi aramak sözünden ne anlıyorsunuz konusuyla ilgili kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsanlar hayatı güzel yaşantılara ulaşmak olarak görür. Halbuki hayatın asıl amacı kendimizi aramak olmalıdır. kendini arayan bir insan neler yaşarsa yaşasın en sonunda kendini bulur. Yaşadığımız olaylar, içinde bulunduğumuz koşullar, iyi veya kötü yaşantıların hepsi esasında bizi biz yapar.

Ne kadar çok şey yaşarsak hayatla ilgili birçok tecrübeye ulaşırız. Doğruyu, yanlışı, nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenirken kişiliğimiz şekillenir. En sonunda ortaya benzersiz bir ben çıkar. Bu ben dediğimiz kavram oturmuş, kendini bulmuş insan demektir. İnsanın kendini arama anlamında yaşadığı her şey öğretici, özelliğe sahiptir. Davranışlarımızın hepsinin bekli bir sonucu var. Bazı şeyleri iyi yaparız, bazı şeyleri yanlış yaparız. Yeri gelir sıkıntılarla mücadele deriz, yeri gelir acı çekeriz. Mutlu olmamızı sağlayan olumlu şeyler de yaşantılarımız arasındadır. Bütün bunların hepsi aslında insanın kendini bulmasında önemli rol oynar. O yüzden hayatı yaşantı aramak değil de kendimizi bulmak olarak çıktığımız uzun soluklu bir yolculuk olarak görmek daha doğrudur.

Sonuç olarak hayatta macera, acı, korku, sevinç, üzüntü gibi her şey vardır. Birçok sınavla karşı karşıyayız. Hatalık, ölüm, kaza, yapılan yanlışlar sonunda gelen pişmanlık gibi, her türlü durum bizi insan olarak olgunlaştırır. Yaşımız ilerledikçe daha aklı başında, her şey dikkat eden, kendini bulmuş bir insan oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski