Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz.

Bu sayfadaki hikaye size şu soru hakkında ilham kaynağı olacaktır: Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz. Hikayede kullanılacak deyimler: etekleri zil çalmak, uyku tutmamak, gözünde tütmek.

Bayram tatili giderek yaklaşıyordu. Bu nedenle içi sevinçle doluyordu. Her geçen gün gözünde tüten ailesi ve memleketine kavuşma isteği büyüyordu. Pansiyonda kaldığı günler Emir için son derece konforluydu ama ona ağır gelen ayrılıktı.

Okulda her zaman dersine önem veren biri olarak yüksek notlar almıştı. Bu hafta yazılıları bitmiş, kafası rahatlamıştı. Artık onun için bir tek eve dönme meselesi kalmıştı. Aradan bir hafta geçti ve bayram tatili başladı. Bavulunu akşam heyecanla hazırlamış, şimdi ise onu evine götürecek otobüsün hareket etmesini bekliyordu. Çok geçmeden otobüs kalktı. Cam kenarında oturan Emir'in etekleri zil çalıyordu. Memlekete dönüş yolculuğunun hissettirdiği bu eşsiz ve güzel duyguyu sadece yaşayan bilirdi. Bu heyecanla gece gözünü uyku bile tutmamıştı.

Araba seyir halinde ilerlerken gözünün önüne onu terminalde özlemle bekleyen ailesi geliyordu. Oraya varınca arabadan inecek, koşarak anne ve babasına sarılacaktı. Bu düşünceler içinde dalıp gitmişti. O anda yağmur başladı. Otobüs şoförü arabayı daha kontrollü sürme çabası içindeydi. Ancak araba viraja gelince kayganlaşan yolda kaymaya başladı. Şoför panik ve heyecanla kontrolü kaybetti. Otobüs yan yattı. İçindeki bütün yolcular çığlık çığlığaydı. Emir bu kazada hayatını kaybetti. Memlekete kavuşmak için bindiği otobüs talihsiz bir şekilde onun sonu oldu. Ailesi gurbette okuyan oğullarına kavuşmayı dört gözle beklerken aldıkları kaza ve ölüm haberiyle yıkıldı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski