Bir arkadaşınızla aranızda geçen konuşmayı konuşma çizgisi kullanarak yazınız.

Bu bölümde inceleyerek fikir alacağınız metnin sorusu: Bir arkadaşınızla aranızda geçen konuşmayı konuşma çizgisi kullanarak yazın.

Ben ve arkadaşım Ali, bu haftanın ödevleri ile ilgili aramızda şöyle bir konuşma geçmişti. Ben biraz hastaydım, okula iki gün gitmemiştim. Ödevleri Ali'den istedim. Ali'ye ödev konusunu sormak için biraz kaygılı bir dille:

— Ali, bildiğin gibi, iki gün okulda yoktum. Öğretmen derste neler anlattı? Bir de ödev falan var mıydı?

Ali arkadaşım da bana kendinden emin bir şekilde:

— Senin gelmediğin iki gün öğretmen okuma anlama çalışması yaptırdı. Hepimize bir sayfalık A4 kağıdına fotokopi çektirip dağıttı. Bu kağıtta bir metin var. Altındaki soruları metne göre yapmamızı istedi. Matematik dersinde de sayılar konusunu işledik. O konudan da yüze kadar ritmik sayma ödevi verdi.

Ben Ali'ye bu yardımı için minnet duyarak:

— Çok teşekkür ederim. Senin sayende ödevlerimi öğrendim. Bunları akşam yapacağım. Okula gelince ödevimi öğretmen gösteririm. Ben yokken yokluğum belli oldu mu Ali?

Ali bu soru karşısında biraz düşündü ve bana dönerek:

— Yoklama sırasında öğretmen seni sordu. En yakın arkadaşın olarak ben parmak kaldırdım. Hasta olduğunu, hastaneye gideceğini söyledim. Öğretmen de nesi varmış diye sordu. Ben de öğretmenim, hava aniden soğudu ya, o da dışarıya çıkınca oynarken biraz terlemiş. Sonra eve gidince soğuk su içmiş. Akşam ateşlenmiş. Annesi bize geldi, Soğuktan ateşi çıktığını, hastaneye götüreceğini söyledi, dedim.

Ben Ali'ye durumumu anlattığı ve ödevler konusunda bilgilendirdiği için teşekkür ettim. Sonra iyi günler, görüşürüz diyerek ayrıldık.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski