Zenginlik ve Mutluluk Arasındaki İlişki Nedir Konuşma Sınavı

Bu sayfadaki metinden hareketle zenginlik ve mutluluk arasındaki ilişki nedir konulu konuşma sınavı için kısaca ilham alabilirsiniz.

İnsanların elinde parasal gücü olması mutlu olmak için çok önemli bir avantaj sağlar. Yokluk içinde yaşamayı düşündüğümüzde nereye gitsek boynumuz bükük kalır. Çünkü ihtiyaçlarımız, her zaman olacaktır. Bunları almak için de elimizde para olması gerekiyor. Zenginlik içinde sefa sürenler temel gereksinimlerini zaten kolayca karşılıyor. Bir de bunun üstüne kıyafettir, en pahalı eşyalardır, son model arabalardır, ev, arsa gibi mal mülk anlamında her şeye ulaşabilirler. Dolayısıyla dünya hayatı para etrafında dönüyor.

Paranız yoksa hiçbir şeyi tam anlamıyla alamazsınız. Ucuz elbiseler giyer, ucuz ürünler tüketmek ve kullanmak zorunda kalırsınız. Ancak para sıkıntısı çekmeyecek çok iyi bir maddi güce sahipseniz o zaman istediğiniz her şey elinizin altındadır. Fakirlerin, yoksulların yaşadığı yokluğu zenginler bilmez. Bu noktada yokluk çekenlerin ekonomik özgürlüğü olmadığını biliyoruz. Onlar için yaşamak çok zor ve sıkıntılıdır. Çünkü ne almak isteseler alamazlar. Ancak zengin olanlar her şeyi alma fırsatına sahiptir. Beş parasız yokluğun pençesinde hayata tutunmaya çalışanların yüzü öne eğiktir. Moralleri hep bozuktur. İşte bu parasızlık hali onların mutluluğunun önündeki en büyük engeldir. Zenginler ise onlara göre başları daha dik, gözlerinin içi bile gülen, hayatı doya doya yaşamayı bilen, bir eli yağda bir el balda şeklinde bir hayat yaşadıkları için her zaman mutluluk hissederler.

Sonuç olarak mutluluk üzerinde zenginliğin önemli bir etkisi vardır. Zenginlik insanın bir şey alırken, harcama yaparken cüzdanımda var mı, yok mu diye düşünmesine gerek kalamdan istediği her şeyi alabilme özgürlüğü sağlayan çok büyük bir şanstır. Yokluk ise bir şey alacakken kırk kere düşünmemize yol açan çok zor bir durumdur. Zenginlik varlık içinde olmak ve bolluk, bereket içinde ağzının tadıyla yaşamak olduğuna göre zenginliğin mutlulukla sıkı bir ilişkisi vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski