Her Elini Sıkanla Dost Her Canını Sıkanla Düşman Olma Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip her elini sıkanla dost, her canını sıkanla düşman olma sözünün verdiği öğüt ile ilgili kompozisyon yazınız için ilham alabilirsiniz.

Yaşantımız devam ederken iş, okul veya herhangi bir sebeple yeni tanıştığımız ya da hayatı birlikte yaşadığımız, vakti beraber geçirmek zorunda olduğumuz insanlar oluyor. Bu kişilerle ilk tanışmamızda onlar hakkında kafamızda olumlu ya da olumsuz bir profil oluşuyor. İnsanlar hakkında dost, düşman iyi veya kötü gibi izlenimler ediniyoruz. Fakat herkes göründüğü gibi değildir. Bize başlarda yakın davranan, yüzümüze gülen insanın içinden farklı bir zamanda sanki bir canavar çıkıyor.

Adı, kıyafeti, gülüşü gibi etkenler insanın gerçek yüzünü tam anlamıyla göstermiyor. Onlarla geçirdiğimiz yaşantılara bağlı olarak gerçekte nasıl bir insan olduklarını daha iyi anlıyoruz. Denmek istediğim bize sıcak davranıyor, yüzümüze gülüyor diye kimseye dost gözüyle bakmak doğru değildir. Aynı şekilde canımızı sıkan her insan da kötü biri olamaz. İnsanların o an yaşadığı bir sıkıntı olabilir, birçok olumsuzluk üst üste gelmiş olabilir. Bunlara maruz kalan biri haliyle o an için çok sinirli olabilir. Bize de bu yüzden sert davranabilir. Böyle kötü bir tesadüf anında rastlantısal olarak karşılaştığımız biri elbette bize kötü ve düşman gibi görünebilir. Ancak onun için böyle olumsuz bir genelleme yapmak da yanlıştır.

Hayatta niyeti iyi veya kötü her türlü insan var. Kimileri başkasına gülüp onların arkasından iş çevirmeyi adet edinmiştir. Kimileri sert mizaçlıdır ama yüreği çok samimi biridir. Herkes değişik görünümde olabilir ama bu görünümü onların iç yüzünün de öyle olduğunu anlamına gelmez. Anlayacağınız insanların bize davranışları onların gerçekten iyi mi kötü mü olduğu konusunda bir sonuca varmak için yeterli değildir.

Sonuç olarak insanları daha iyi tanımak için onların yaşantılarını bilmek, onlarla beraber zaman geçirmek çok daha belirleyici olur. Uzun bir süre birlikte zaman geçirdiğimiz, insanların neye sinirlendiklerini, nelerden hoşlandıklarını, nelerin onları mutlu ettiğini, üzdüğünü doğru bir şekilde görebiliriz. Böyle yakından tanıma fırsatı bulunca insanlar hakkında dost veya düşman nitelemesi yapabiliriz. Dolayısıyla her elimizi sıkana dost, her canımızı sıkana düşman diyemeyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski