Erken kalkmanın insan ve toplum açısından yararlarını anlatan bir kompozisyon yazınız.

Bu bölümdeki metni inceleyince erken kalkmanın insan ve toplum açısından yararlarını anlatan bir kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Erken kalkınca gün içinde zaman bolluğu olacağından yapabilecek birçok şey vardır. Önce işlerimizi tamamlarız, işimizi erkenden bitiririz, sonrasında akşama henüz çok vakit olduğu için kendi adımıza da zaman ayırma imkanı buluruz.

Hepimizin bireysel olarak gün içinde yapmamız gereken birçok işi v ar. Herkes sabahın köründe boşuna rahat yatağından ve uykusundan kalkıp işe gitmiyor. Demek ki gelir kazanmak için, hayatımıza daha iyi hale getirmek için çalışmak, işe gitmek hayatın bir gereğidir. Bunlar ortadayken gece geç saatlere kadar oturup kalkmak akıl alır gibi değildir. İşe gideceğiz, çalışacağız, erken kalkacağız ki bir şeyler kazanalım. Dolayısıyla hem bireysel, hem de toplumsal olarak erken kalkmanın yararlarını daha iyi bir yaşam konforu için görmezden gelemeyiz.

Mesela öğleye kadar yattığımız düşünelim. Daha sonra kalkıp kahvaltı falan derken çok sürmeden akşam olur. Böyle bir durumda hiçbir şey yapamayız. Yapılması gereken onca iş varken geç yatıp geç kalmamak insanın zamanını çalan kötü bir alışkanlıktır. İnsan ve toplumun daha üretken olması, çalışkanlığıyla birçok faydalı iş yapmasının erken kalkmakla yakından bir ilgisi var. Zaman bir geçince bir daha gelmiyor. O yüzden her geçen dakikanın bile büyük önemi vardır. Hiçbir anımızı boşa uyuyarak geçirmemeli, işleri biriktirmeden vaktinde tamamlamalıyız. Bunun için de erken kalkmanın ne kadar önemli olduğunu anlamalıyız.

Sonuç olarak boşa geçen süreler zamanı çöpe atmak gibidir. Vaktinde yapılmayan işler sırtımızda kambur gibi durur. Bu tür istenmeyen durumların oluşmaması için erken yatıp erken kalkmayı yaşam tarzı edinmek en doğru iştir. Çünkü erken kalkan bir insan çoğu işini gün bitmeden halleder. Toplum da erken kalkınca sanayi, tarım, ekonomi gibi birçok alanda büyük ilerleme kaydeder. Yani erken kalkmanın toplum açısından gelişmişlik seviyesine ciddi katkı sağladığını söyleyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski