Öğrenci Olmak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek öğrenci olmak ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinebilirsiniz.

Öğrenci olmak bilgiyi sadece talep eden veya bilgiye aç olan değil, her zaman birçok ödev ve yükümlüğü olan talebe demektir. Öğrenci olan herkes eğitim gördüğü konularda bilgi öğrenmekle en baştan yükümlüdür. Aynı zamanda yapması gereken birçok sorumluluk vardır. Bu yüzden öğrenci dediğimiz kişiler sürekli bir çalışma süreci içindedir.

Öğrencilik hayatına okula başladığımız andan itibaren atılıyoruz. Karşımızda uymamız gereken bir sürü okul ve sınıf kuralı vardır. Bunlara bir yandan uymaya çalışırken üzerimizde çok fazla ders yükü de oluyor. Ayrıca toplumda yaşamayı, kurallara uymayı dersleri ayırt etmeden hepsine önem vermeyi öğrenci olarak üzerimizde sorumluluk olarak taşıyoruz. Yani öğrencinin üş yükü sandığımızdan daha çok olduğu için öğrenci olmak da aslında çok yorucu bir eğitim hayatı geçiren kişi anlamına geliyor.

Hocalar anlattığı derslerle ilgili öğrenciden beklenti içinde oluyor. Bu konularda bir sürü araştırma, ödevi veriyorlar. Test çözme teknikleri, sorgulamayı öğrenmek, toplumsal yaşama ayak uydurma ve yüksek notlar alma gibi beklentiler içinde öğrenciler epey ter döküyor. Bu süreci düzenli, disiplinli çalışan öğrenciler sonunda karlı çıkıyor. Her şeyde olduğu gibi öğrencilikte de işini önemseyen kişiler başarılı bir sonuç elde ediyor.

Sonuç olarak öğrenci olmak her ne kadar zor olsa da üstesinden gelinemeyecek kadar da değildir Çalışan dersini iyi dinleyen, okuluna, derslerine önem veren kısacası işiniz düzgün yapan, okul kültürüne uyum sağlayan, disiplinli olan öğrenciler çok zorluk yaşamıyor. Onlar bu titizliği ve çalışması sayesinde istenen notları alıyor ve daha iyi bir karne ile okul bitiminde evine dönüyor. Bizim için önemli olan öğrenci olarak sorumluluklarımızın farkında olmak ve onları düzgünce yerine getirmektir. Zaten her öğrencinin amacı da derslerde başarılı olmak, okul hayatı boyunca sorunsuz bir süreç geçirmektir. una uyulduğu takdirde öğrenci olmak da son derece kolay ve keyifli olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski