Önemli Olan Kazanmak Değil ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek önemli olan kazanmak değil ile ilgili konuşma sınavı metni için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Herkes mücadelesini verdiği bir şeyi kazanmak ister. Ancak her zaman kazanmak mümkün olmuyor. Bu isteğimize ulaşmak için ne kadar çok aça sarf etsek de bazen işler iyiye gitmiyor. Yoruluyoruz, tükeniyoruz, bazı yerlerde olmadık haytalar yapabiliyoruz. Ancak bu süreç çok öğretici olması bakımından önem taşıyor. Her deneme ve yanlış bize gerçek ve doğru olana ulaşmak için çok kıymetli tecrübeler kazandırıyor.

Başarı için gösterdiğimiz çalışma her zaman olumlu sonuçlanmıyor ama bize başarı kazanmaktan çok daha önemli bilgiler, deneyimler sağlıyor. Herhangi bir işte ortaya koyduğumuz mücadele kazanmaktan daha önemlidir. Mesela spor müsabakaları yapılıyor. Takımlar sahaya kazanmak amacıyla çıkıyor ama bir taraf kaybediyor. Onlar açısından bu olaya baktığımızda yılmadan gösterdikleri mücadele ileride kazanacakları başarı için çok şey ifade ediyor. O yüzden her zaman istediğimiz başarıları yakalayamasak da önemli olan kazanmak değil diyebilmeliyiz. Sadece bu anlamda neleri eksik yaptığımızı, yanlışlarımızı görebilmeli ve bundan sonra onlar üzerine çalışmalıyız.

İnsan yenildiğinde, kaybettiğinde, başarısızlığa uğradığında hedeflerinden vazgeçmeyip mücadelesini sürdürebilirse işte o zaman doğru yolda ilerliyor demektir. Bizler de kendimize başarı için neyi hedef koyduysak o yolda pes etmeden kesintisiz bir biçimde çalışmamızı sürdürmeliyiz. Mücadelemizdeki bu kararlılık eninde sonunda bizi başarıya götürür. Mağlup olduğumuz herhangi bir konuda önemli olan kazanmak değil ama mücadelemiz umut vad ediyor diyebildiğimiz zaman doğru işler yaptığımızı ortaya koymuş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski