Baba Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

"Baba sevgisi ile ilgili kompozisyon" yazımızın başlığı: Baba Sevgisi

Baba deyince akan sular durur diye düşünüyorum. Baba evin geçimini sağlamakla kalmayıp evin sarsılmaz bir kalesi gibidir. Baba sevgisi bir çocuk için çok değerlidir. Çocuklar ister ki babamız bizimle arkadaş gibi oyunlar oynasın. Bu onlar için çok şey ifade eder aslında. Baba çocuğuna ilgi gösterip onunla arkadaş misali oynadığında o çocuğun özgüveni gelişir; böylece o çocuk, kendini her zaman değerli hisseder.

Baba sevgisi çocuklar için çok önem arz etmedir. Bazı babalar çocuklarını çok sevdiğini belli etmez ancak içten içe severler. Bu demek değildir ki, babam beni sevmiyor. Her baba çocuğunu sever ve onun iyiliğini ister. İnsan babası yanında olunca apayrı bir duygu hissediyor. Çünkü arkasında yaslanacağı koskoca bir dağ olduğunu biliyor. Babalarımız da annelerimiz gibi çok değerlidir. Anne ve babalarımıza saygılı olmak, onlara değer vermek, onları hoşnut etmek bir evlat olarak en büyük görevlerimizdendir diye düşünüyorum.

Kısacası anne babamıza saygı duymalı, onların ne kadar değerli biri olduğunun bilincinde olmalıyız. Baba çocukları için çırpınıp duran kişidir. Çocuklarının okuyup geleceğini kurtarmasını ister babalarımız. Evlatlarının her ihtiyacını karşılayıp kimseye muhtaç olmaması için çalışıp çabalayan babalarımıza ve annelerimize hiçbir zaman asi olmamalıyız. Çünkü anne ve babaya asi olan evladın hiçbir işi rast gitmez. Onların gönlünü hoş tutma fikri her daim aklımızda olmalıdır.

Sonuç olarak babalarımız da annelerimiz gibi biz bugünlere getiren saygıya, sevgiye layık çok değerli insanlardır. Onlara hayırlı birer evlat olmaya çalışmalıyız. Bir evlat için de baba sevgisinin çok önemli olduğunu unutmamalıyız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski