İyilik Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

İyilik yapmanın önemi ile ilgili kompozisyon yazımızı aşağıdan okuyabilirsiniz. Yazıya anlamlı ve kısa bir başlık koyunuz.

İnsan var oldukça dünyada iyilik ve kötülük her daim olacaktır. Bunun için iyi insan olmanın ve iyilik yapmanın yollarını aramakta fayda vardır. İyilikte bulunmak insana huzur verir. İyilik yapan kişi kendini mutlu hisseder. Buna rağmen iyilik yapan kişi, yaptığı iyilikleri unutmalı ve hiçbir zaman başa kakmamalıdır. Yani iyiliği karşılıksız yapmak gerekir.

Karşılık beklenerek yapılan iyiliğin hiçbir anlamı kalmayacağı gibi insanların hakkımızda kötü düşünmesine de yol açacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Dolayısıyla karşılıksız iyilik yapmak gerçek anlamda iyi bir insan olduğumuzun göstergesidir. İnsan başına ne geleceğini hiçbir zaman kestiremez. Bugün yardıma ihtiyacı olmayan biri, gelecekte bir gün belki de ihtiyaç sahibi olabilir. Kendisine iyilik yapılacak duruma gelebilir. Onun için çevrenizde iyilik anlayışını yaymalıyız. İnsanlara, hayvanlara sevgi ve iyilikle yaklaşmalı, çevremizde hoşgörü anlayışını genişletmeliyiz. Düşündüğümüzde bize de bugüne kadar bazı iyiliklerin yapıldığını anımsarız. Bize bir iyilik yapılmışsa bunu hiç unutmamalıyız.

İyi insan olmak için adeta yarışmalı ve toplumuzda iyi davranışların kazandırılmasında öncülük etmeliyiz. Buna ilk olarak ailede ve okulda çocuklarımıza iyi davranarak, onları iyilik yapmaya teşvik ederek başlamalıyız. Bize yapılan kötülüklere de iyilikle yaklaşmalı, yapıcı olmalıyız. Sonuç olarak iyilik anlayışını evden, okuldan başlayarak çevremize yaymalı ve iyi insan olma konusunda örnek olmalıyız. İyilik var oldukça her şey yoluna girecektir. İyiliğin önemini bilen insanlar olmak dileğiyle.

10 Yorumlar

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Dünya bu kadar pembe değil

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş umarım hocam yüksek not verir

    YanıtlaSil
  4. harika 100 aldım allah bunu yazandan razı olsun

    YanıtlaSil
  5. sağolun harika olmuş bileğim koptu

    YanıtlaSil
  6. Bu kompozisyonu okula götürdüğüm zaman öğretmenim ve arkadaşlarım çok beğendi yazanın evlerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. bu kompozisyonu yazanın ellerine saglık sayende sınıfın en ve te 100 alanı oldum:)))))

    YanıtlaSil
  8. hepinize tşk dualarım sızınle ark bana ulaşa bilirmisiniz ark lazım cok yanlızım:D

    YanıtlaSil
  9. benim arkım olurmusun

    YanıtlaSil
  10. muzlu oralet tuzlu fıstık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski