Az Bilmek İçin Çok Okumak Gerekir Kompozisyon

Az bilmek için çok okumak gerekir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne konuya uygun güzle bir başlık belirleyiniz.

Az bilmek demek bilginin çok okuyarak, özümsenerek net bir hal almasıdır. Bir sürü bilgi kirliliğinin olduğu bu dünyada insan, okudukça bilgiyi daha sade ve anlaşılması daha kolay bir şekle getirir. Bu demektir ki insan okudukça az bilmeyi öğrenir. Yani okumanın insana sağladığı çok önemli bir kazanç olgun bir bakış açısına sahip olmaktır.

Kapsamlı bir açıdan bakarsak okumuş insanlar daha olgun, daha sakin, kendinden emin bir durumda olurlar. Sadece öğrendikleri bilgiyi ihtiyaç duydukları anda kullanırlar. Gereksiz yerde konuşmalardan kaçınırlar. Dolayısıyla onlar sözün nereye gideceğini önceden düşünür. Bu onların çok okuyarak az bildiklerini ifade eder.

Okuyan kişi gittikçe olgunlaşır. Çünkü çok okumak insanın kendini bilmesini sağlar. Bu sayede insan haddini bilmeyi öğrenmiş olur. Böylece nerede, nasıl konuşacağını daha iyi bilir. Başka bir deyişle çok okumak cahilliği yenmeyi sağlayacaktır. Cahilliği yenen kimse de boş konuşmaktan her zaman kaçınır.

Sonuç olarak insan çok okumakla az bilmeyi, yani gereksiz konuşmalardan kaçınmayı kendine alışkanlık edinir. İnsan okudukça elbette ki yeni yeni bilgiler öğrenmiş olur. Çok okumak kişinin en doğru bilgiye aklını, yorum gücünü kullanarak ulaşmasını sağlar. Bundan dolayı az bilmek için çok okumak gerekir ifadesi kullanılmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski