Kitapsız Yaşamak Kör Sağır Dilsiz Yaşamaktır ile İlgili Kompozisyon

Kitapsız yaşamak kör sağır dilsiz yaşamaktır ile ilgili kompozisyon yazınız. Kısa bir yazı arıyorsanız buyrun yazımı okuyun.

Kitapsız yaşamak bir insan için her anlamda kör olmak demektir bana göre. Bu yüzden kitap okumayı sevmeli, mümkün olan en kısa sürede kitap okuma alışkanlığı kazanmalıyız. Kitap, insanın çevresinden haberdar olmasını sağlar. İnsan kitap okudukça dünyada olan biteni öğrenmiş olur adeta. Bu yüzden kitapsız yaşamak kör, sağır, dilsiz yaşamaktır sözü söylenmiştir.

Kitap okuyan insan olayların farklı yönlerini görebilir, konuşmasını geliştirir. Yani her anlamda kültürlü olur kitap okuyan biri. Kitap okuyan insanlara dünyanın kapıları açılır. Kitap okuyan kişi başka diyarlara gider, oraları gezmiş gibi olur. Böylece görme, işitme gibi duyularımız da harekete geçer. Kitap okuyan kişi, kitabın içindeki olaylara kendini kaptırarak kahramanların ne yaşadığını anlayabilir, ne hissettiğini fark eder. Bundan dolayı kitapla yaşamak benim için maceraya atılmak demektir.

Kitap, insanın birçok konuda okuyarak bilgi sahibi olmasını sağlar. Bu yüzden kitaplarla iç içe olmak zorundayız. Kitapsız yaşayanlar, yani kitap okumayanlar çok fazla bir şey öğrenemeyeceği için bilgi eksikliği yaşar. Bu da onların kör, sağır ve dilsiz olarak tanımlanmasına yol açar.

Kitap sevgisini içimizde hissederek, kitap okumanın yararlarını bilerek kitaplarla ruhumuzu beslemek, hepimizin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla kitaplar görmeyen gözümüz olur, duymayan kulağımız olur, konuşamayan, kendini ifade edemeyen dilimiz olur. Bizi içindeki çok faydalı bilgilerle donatır. Kısaca insan kitap okudukça tamamlanmış olur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski