Oyunun Çocuklar İçin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Oyunun çocuklar için önemi ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz. Kompozisyon yazımız deneme yazısı türünde olacaktır. Yazıya kısa ve etkileyici bir başlık koyunuz.

Her çocuk oyun oynamayı çok sever. Oyunun çocuklar için önemini anlatmaya kelimeler yetmez. Çünkü oyun oynamak çocuklar için çok eğlencelidir. Çocuklar farkında olmasalar da oyun oynamak onlara her açıdan sayısız fayda sağlamaktadır. Oyun oynayarak büyüyen çocuklarda kendine güven duygusu son derece gelişmiştir.

Oyun oynamak çocukların kişilik özelliklerine olumlu katkılar sağladığı gibi, onların sosyalleşmesinde de büyük rol oynar. Çocuğun toplum içinde bir yeri olduğunu, değerli olduğunu anlaması bakımından oyunun önemi göz ardı edilemez. Çocukların kişisel gelişimi, bedensel gelişimi, karakter özelliklerinin şekillenmesi, hep oyunlar sayesinde gerçekleşir.

Günümüzde apartmanlar çoğaldığı için özellikle şehirde yaşayan çocukların yalnızlık çektiği gözlenmektedir. Çünkü şehirde çocuklar okul dışında genellikle evden dışarı çıkmamaktadır. Hele bir de akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların insan hayatının her anında olması çocukları da teknoloji bağımlılığına yöneltmektedir. Bu gibi sebepler şehirdeki çocukların evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynamasına engel teşkil etmektedir. Bunun neticesinde şehirde yaşayan çocuklar sokak oyunlarının yararından mahrum kalmaktadır. Bu da onların gelişimi açısında bir eksiklik meydana getirmektedir.

Sonuç olarak çocukların hayatında oyunun önemli bir yeri vardır. Gelişimine katkı sağlayan oyunları oynaması için çocuklara fırsatlar oluşturmalıyız. Her çocuğun oyun oynamaya hakkı var. Bu haklarını kullanmaları için onlara yardımcı olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski