Başarı Planlı Çalışarak Elde Edilir Konulu Münazara

Konu ile ilgili araştırma yapan öğrenciler için bugünkü yazımızda "başarı planlı çalışarak elde edilir sözü ile ilgili münazara" konusundan kısaca bahsedeceğiz.

Başarı, planlı çalışarak elde edilir diyorum. Çünkü başarı elde etmek planlı çalışmaya bağlıdır. İnsan planlı bir şekilde çalışırsa sonunda başarılı olur. Planlı ve düzenli bir çalışma olmazsa orada başarıdan söz edilemez. Ben böyle düşünüyorum.

Bir plan yapmalı ve bu plan dahilinde çalışmalıyız. Ayrıca hedefimiz başarı olduğu için zorluklar karşısında yılmadan emin adımlarla ilerlemeliyiz. Yani planlı çalışma ile birlikte kararlı da olmalıyız. Çalışmak, zaten her şeyde başarı sağlamak için çok gereklidir. Biz çalışıp çaba göstereceğiz ki başarıyı elde edelim. Yoksa kimse bize başarıyı altın tepside sunmayacaktır.

Başarıya ulaşmak için çalışmak ve ve başaracağımıza dair inançlı olmak bir şarttır. Yoksa risk alarak başarı elde edemeyiz. Başarılı olmayı şansa bırakmak pek akılcı gelmiyor bana. Bazıları başarı, risk alarak elde edilir dese de ben buna katılmıyorum. Başarı ancak planlı çalışarak elde edilir. Planlı çalışmak demek belli bir düzen içinde çalışmaktır. Aradan zaman geçince planlı çalışmanın meyvelerini alırız.Eski halimize göre artık başarı bize pek de uzak değildir. İşte o zaman anlarız ki başarıya daha çok yaklaşmışız.

Sonuç olarak gerçek manada başarıyı yakalamak istiyorsak, bir plan yapmalı ve düzenli bir şekilde çalışmalıyız. Başarıya ulaşmış kişilerin hayatına baktığımızda genellikle planlı çalıştıklarını görürüz. Biz de planlı çalışmaya son derece önem vermeliyiz. Yoksa başarıya ulaşmak bir hayalden öteye geçemez.

4 Yorumlar

  1. Çok güzel bir konuşma olmuş ben ayın 19 da münazara için %90 buna benzeyen bir metin hazırlamıştım sizin bilgilerinizide kullanacağım. 🙂🙂

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski