Sağlık Varlıktan Yeğdir Konulu Kompozisyon

“Sağlık, varlıktan yeğdir.” atasözünü kompozisyon şeklinde kısaca açıklayınız.

Sağlık, çok önem vermemiz ve dikkat etmemiz gereken bir konudur. İnsanın sağlığı yerinde olunca hayat anlam kazanır. Sağlığınız yerinde değilse hiçbir şeyin anlamı yoktur. Çevrenizdeki insanların karşısına geçip “Sağlıklı olmayı mı tercih edersin, varlıklı olmayı mı?” diye sorsanız, alacağınız cevap “Tabii ki sağlıklı olmayı tercih ederim.” olacaktır. Çünkü sağlık olmadan hiçbir şeyin de bir anlamı olmaz.

Düşünün bir kere; çok paranız olsa, altınızda son model arabanız, içinde yaşadığını lüks bir eviniz olsa ne yazar. Önce sağlık, önce sağlık diyorum. Herkes aslında varlıklı bir hayat ister. Varlığa da ihtiyaç vardır. Ancak sağlıklı olursak varlıklı olmamızın bir manası vardır. Örneğin şu anda virüs salgını tüm dünyada insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bile bu durum karşısında çaresiz kalmış görünüyor. Yani zengin olmak, varlıklı olma sağlık söz konusu olunca, bazen yeterli olmuyor. Bu yüzden sağlık, varlıktan daha önemlidir.

Sağlıklı olmadıktan sonra varlığın da hiçbir kıymeti olmaz. Düşünsenize çok zenginsiniz, her şeyiniz var. Fakat hastasınız, acı çekiyorsunuz. Bu durumda varlıklı olmak neye yarar? İşte sağlık olmayınca sahip olduğumuz varlıklar da hiçbir şey ifade etmiyor. Dolayısıyla sağlığımızı ciddiye almalı ve sağlıklı kalabilmek adına gerek beslenmeye, gerek, uykumuza, gerekse spor yapmaya son derece önem vermek gerekiyor.

Özetlemek gerekirse sağlık her şeyin başıdır. Sağlıklı kalmak için beslenmeye, uyku düzenine, spor yapmaya özen göstermek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hasta olmak kolay, sağlığa tekrar kavuşmak çok zor oluyor. Bunun için sağlıklı yaşamak için kendimize dikkat etmeli, sağlığı her şeyin üstünde tutmalıyız. Sağlık bizim için varlıklı olmaktan, paradan puldan daha önemlidir. Kısaca söylemek gerekirse en büyük varlık sağlıktır diyorum.

Not: Yeğ, iyi demektir, tercih edilen demektir.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski