Çevreyi Temiz Tutmak ile İlgili Konuşma Kısaca

“Çevreyi temiz tutmak” konusunda bir konuşma hazırlayınız. Konuşmayı arkadaşlarınıza sununuz.

Değerli arkadaşlar, şimdi sizlere çevreyi temiz tutmak konusunda bir konuşma yapacağım. Beni sessizce dinlerseniz sevinirim. Çevre hepimizin de bildiği gibi bütün canlıların yaşam alanıdır. Bu yaşam alanın temiz olması hepimiz için yararlı olacaktır.

Çevreyi temiz tutma konusunda duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum. Yani çevreyi kirletmemek için elimizden ne geliyorsa yapmalı, çevreyi temiz tutmak konusunda örnek olmalıyız. Çevrenin kirlenmesi demek bizler ve hayvanlar için olumsuz sonuçlara yol açar. Bunların en başında ise salgın hastalıklar gelir. Hastalık çekmesi de zordur. Bu yüzden hem daha sağlıklı olmak için hem de daha güzel bir manzara için çevreyi temiz tutmak büyük öneme sahiptir.

Siz de bilirsiniz ki bütün canlıların sağlıklı bir şekilde yaşaması tamamen çevrenin temiz olmasına bağlıdır. O zaman bu konuda en büyük görev de biz insanlara düşüyor değil mi? Çöpleri rast gele yere atmamalıyız, çevreyi kirletenleri uygun bir dille uyarmalıyız. Kısacası çevreye hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Saygıdeğer arkadaşlar, çevre temizliği ile ilgili olarak üzerimize düşeni yapmak gerekir. Halkımıza çevreyi temiz tutmanın önemini anlatmalıyız. Okullarda çevre temizliği ile ilgili konuşmalar, konferanslar düzenlemeliyiz. Sonuç olarak çevre hepimizindir. Çevre temizliğine özen göstermeliyiz.

7 Yorumlar

  1. bence gayet güzel ve açık olmuş teşekkürler Türkçe Denizi...

    YanıtlaSil
  2. niye kopyalanmıyor

    YanıtlaSil
  3. gayet açıklayıcı

    YanıtlaSil
  4. çoooooooooooooooooooooooooooooook gereksiz

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski