Eğitim Okulda Başlar ile İlgili Münazara

Bu bölümü incelediğinizde eğitim okulda başlar ile ilgili münazara konusunda fikir edineceksiniz. Eğitim okulda başlar ile ilgili örnekler verebileceksiniz.

Eğitimin insanlara istenilen güzel davranışları kazandırma işi olduğunu biliyoruz. Okul da istediğimiz gibi hareket edemeyeceğimiz, kuralları olan ve etkili bir eğitim verilen mekandır. Toplu yaşama kültürü denen bir şey var. Bu yüzden eğitim tam anlamıyla okulda başlar. Okulda verilen eğitim, evde verilen eğitimden daha etkilidir. Bir çocuk evde her işi annesi yaptığı için sorumluluk alma konusunda yetersiz olacaktır. Okulda ise durum bundan farklıdır. Çocuk kendi işini kendi yapmayı okulda öğrenir.

Sorumluluk duygusunu, zamanı etkili ve verimli kullanmayı okulda öğrenen çocuk, eğitim adına kendini geliştirmiş olur. Okulun çocuk üzerinde farklı bir etkisi vardır. Kimse bunun aksini iddia edemez. Okula hiç gitmeyen bir çocukta eğitim adına ciddi anlamda eksiklikler gözlenir. Toplumda nerede nasıl konuşulacağını okulda öğreniriz. Diğer insanlara saygılı olmayı okul öğretir bize. Çünkü okulda her çeşit insanla iç içe oluruz. Bu, farklı özelliklere sahip kişilerle aynı ortamı paylaşmak demektir. Evde sadece anne, baba ve kardeşler oluyor. Onları çok iyi tanıyoruz ancak okulda farklı öğrencilerle aynı ortamda yaşıyoruz. Başkalarına karşı saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü okulda öğreniriz. Dolayısıyla bir çocuğun eğitiminde okulun önemli bir yeri vardır. Eğitim okulda başlar çünkü nazik konuşmak da eğitimin bir parçasıdır. Bunu en güzel okulda öğreniriz. Takım çalışmasının önemini sadece okulda öğrenebiliriz.

Sonuç olarak okul öğrencileri hayata hazırlama gibi çok önemli bir işleve sahiptir. Çocuk okul vasıtasıyla davranışlarını düzenler. Daha dikkatli olmayı öğrenir. Sosyalleşerek manevi eksikliklerini tamamlar. Evde olsaydı bu kazanımları tam olarak öğrenemezdi. Görüldüğü gibi okulun eğitim açısından aileye göre daha etkin olduğunu söylemek için haklı sebeplerimiz var.

17 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Allah küçük yazılmaz.

      Sil
    2. Allah'ın "A" sı küçük yazılmas!!!

      Sil
  2. teşekkürler umarım kazanırız

    YanıtlaSil
  3. Valla ben 7e yı çiğ çiğ yiyecem haberleri olsun bu iş bizim sınıfın

    YanıtlaSil
  4. ????????????????????? okul bir sey yapamazzzzzzzz net kazandık

    YanıtlaSil
  5. çook işime yaraadı bu kadar

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir metin

    YanıtlaSil
  7. cok tesekkur derım turkce denızı

    YanıtlaSil
  8. Ailenin verdiği eğitimle okulun eğitimini kıyaslamak defansla forveti kıyaslamak gibi. Her ikisi de kendi içinde çok önemli ama bana sorarsanız defans çok daha önemlidir. Kaleni ailen gibi korur zarar gelmesine izin vermez.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski