Gençliğe Hitabe ile İlgili Kompozisyon

Gençliğe Hitabe ile İlgili Kompozisyon Kısaca

Atatürk, gençliğe hitabesinde, Türk gençliğine seslenerek, vatanımızın çok zor dönemlerin içinde düşmanlardan temizlendiğini anlatmıştır. Atalarımız canla başla vatanımız uğruna savaşmışlar. Biz Türk gençlerine vatanımız emanet etmişlerdir. Bunun için genliğe hitabeyi çok iyi okuyup anlamalıyız. Gençliğe hitabede bize ne anlatıldığı üzerine kafa yormalıyız.

Vatanımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında her taraftan işgal altındaydı. Ecdadımız, Atatürk önderliğinde düşmanlara karşı vatanımızı korumasını bilmiş ve sonunda vatan topraklarımızı düşmanlardan temizlemiştir. Atatürk, gençliğe hitabede, “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözüyle gençlerin en önemli görevini açıkça ifade etmiştir. Bize düşen vatanımız sevmek, devletimize bağlı olmak ve ülkemizin kalkınması için çalışmaktır.

Bir gün vatanımız tehlikeye girerse, şartlar ne olursa olsun vatanımızı savunmamız gerektiğini belirten Mustafa Kemal Atatürk, vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini anlatmak istemiştir. Vatanı korumak için Türk gençliği olarak elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Devletimizin bekası her şeyden önemlidir. Bağımsızlık bizim kanımızda vardır. Şartlar ne olursa olsun, Türk istiklal ve cumhuriyetini korumak her zaman birinci görevimiz olmalıdır.

Gençliğe hitabe ile ilgili kompozisyon yazımızı beğendiyseniz görüşlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski