Başarı öyküsüyle sizi etkileyen seçtiğiniz kişiye başarısı ve azminden ötürü kendisini tebrik ettiğiniz bir mektup yazınız.

Başarı öyküsüyle sizi etkileyen seçtiğiniz kişiye başarısı ve azminden ötürü kendisini tebrik ettiğiniz bir mektup yazınız konusundan kısaca söz edeceğiz.

Soru şöyle: Başarılarından dolayı haberlere konu olan kişileri hatırlayınız. Bu kişilerden birini veya başarı öyküsüyle sizi etkileyen farklı bir kişiyi seçiniz. Seçtiğiniz kişiyle ilgili çeşitli kaynaklardan araştırma yapınız. Bu kişiye başarısı ve azminden ötürü kendisini tebrik ettiğiniz bir mektup yazınız.


Thomas Edison’a Mektup

Sevgili Thomas Edison, sen 999 kere deneyip de yılmadığın lambanın icadında, 1000. denemende başarılı olmuş birisin. Başarılarınla hepimize örnek oldun. Şimdi senin sayende bütün dünya aydınlık. Seni bu başarın ve azmin için tebrik ederim. 

Sana ne kadar teşekkür etsek azdır. Sen başarısızlığı 999 kez tecrübe ettiğin halde yılmadan azminle hepimize örnek olmuş birisin. Lamba olmasaydı şimdi her yer karanlık olurdu.

Eskiden köylerimizde elektrik yokmuş. Büyüklerimiz anlatırdı ve benim çok ilgincime giderdi. Ama biz senin bu başarından ötürü aydınlık bir dünyada yaşıyoruz. Sen buluşunun her başarısız denemesinde yılmadın. Bu 999 kez başarısızlık seni bir lambanın nasıl icat edilemeyeceği konusunda geliştirdi. Sonunda azmin, kararlılığın ve başarılı oluşun sayesinde lambayı icat ettin. Ben bir öğrenci olarak seni tebrik ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski