En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Sözü ile İlgili Bilgilendirici Bir Metin

“En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.” sözü ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin (kompozisyon) yazınız. Yazınıza konuyla ilgili güzel bir başlık koyunuz.

İnsanlar eğitim alarak cahillikle savaşmak zorundadır. Cahillikle savaşın tek yolu okumak, ilim sahibi olmaktır. Okumadıkça cahillik de artar. Bunun sonucunda insanlar nerede, nasıl davranacağını bilemez ve akıl yürütemezler. Cahillik insanın çok yönlü düşünmesine engel olur. Bakış açımızı eğitimle, okumayla geliştirmek lazımdır. O yüzden önceliğimiz eğitim olmalıdır.

Eğitime yatırım yapmak cahillikle mücadele için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Cahilliği yenersek uygar bir toplum olma yolunda önemli mesafe kat ederiz. Okuyup vatanımızı kalkındırmak hepimizin görevi olmalıdır. İnsanlar cahil olursa oradaki toplum yeniliğe açık olmaz. Bu yüzden cahillikle savaşmalı, yeniliklere ve gelişime açık olma hepimizin yararına olacaktır.

Milletlerin çağdaş uygarlık seviyesine çıkması eğitimle, bilimle olur. Bunun için okumayı elden bırakmamalı, eğitime, okumaya, bilime önem vermeliyiz. En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır sözü bize bunu öğütlemektedir. Kısacası araştırmalı, öğrenmeli, bilgimizi artırmalıyız.

Sonuç olarak cahillik baş düşmanımızdır. Onu yenmek için verdiğimiz savaş yorucu olacak ama mücadelemizi bırakmamalıyız. Bu yüzden okumaya önem vermeli, ilim tahsil etmeli ve cahillikle yaptığımız savaşı kazanmak için gayret göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski