Sana Kötülük Yapanı İyilik Yapmakla Cezalandır Kompozisyon

Sana kötülük yapanı iyilik yapmakla cezalandır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza kısa bir başlık koyunuz.

İyilik yapmak, en çok gerek duyulan bir konudur. İyiliği kime ya da neye yaparsanız yapın çok önemlidir. İster bir insan olsun, ister bir hayvan olsun iyilik hepimizin görevi olmalıdır. Çünkü bu hayatta iyilik ederek ayakta kalabiliriz. Dünya boş ve fani bir yer olduğu için yaptığımız iyilikler bizi huzura erdirir.

İyilik yaparken kimseyi ayırt etmeden yapmak çok erdemli bir davranıştır. Bu adam bana kötü davrandı, şu bana kötülük yaptı ben buna asla iyilik yapmam dememeliyiz. Sana kötülük yapana, sen iyilikle cevap vereceksin ki o da yanlışını anlayıp doğruyu bulsun. Ayrıca yaptığımız iyiliği kimselerin bilmesine ihtiyaç da yoktur. O yüzden gizli kalması daha sevaptır.

İyilik yapınca insanın içini bir huzur kaplıyor. Bu huzuru kelimelere sığdıramazsınız. Böyle huzur veren bir davranıştan niye kaçınalım değil mi? O yüzden iyilik hayatın merkezine almalıyız. Dünya yapılan iyiliklerle yaşanılır bir yer olur. Kavganın, gürültünün içinde yaşamaktansa, iyiliğin egemen olduğu bir dünyayı tercih etmeliyiz.

Kısacası bize iyilik yapana da kötülük yapana da iyilik yapabilmeliyiz. Gerçek manada insan olmak bu anlayışla davranmaktır. İşte o zaman kalplerimiz tam anlamıyla huzura erecektir. Böyle davrandığımızda belki de kötülük yapanlar da hatasını anlayacak ve iyi insan olacaklardır kim bilir?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski