Mutluluk ve Gülümseme Çok Şey Kattı Hayatıma Cümlesinden Hareketle Deneme

"Mutluluk ve gülümseme çok şey kattı hayatıma cümlesinden hareketle defterinize deneme yazınız." konusundan kısaca söz edeceğiz.

Mutluluk ve Gülümsemenin Hayatıma Kattıkları

Mutluluk ve gülümseme çok şey kattı hayatıma. Ben aslında eskiden insanlardan uzak durmaya çalışan biriydim. Daha çok yalnız yaşamaya alışmış biri olarak görüyordum kendimi. İnsanlardan uzak kalışım, beni de haliyle biraz mutsuz ediyor ve gülümsemekte zorlanıyordum. Bir gün düşünüp taşındım. Hayat böyle devam etmez diye. Artık çevreme gülümseyerek bakmaya başladım.

Mutluluk ve gülümseme sayesinde şimdi hayattan çok daha fazla keyif alıyorum. Çünkü bu dünya gelip geçicidir. Mutluluğu aramazsak, çevremizdeki insanlardan gülümseme duygusunu esirgersek, hayatın ne anlamı kalır ki. Artık herkese gülümseyerek bakmayı öğrendim. Gülümsemek insanların kalplerini iyileştirir bildiğiniz gibi. Böyle güzel bir davranış sonucunda mutluluk da geliyor.

Bana göre gülümseme, insanlar için küçük ama tarif edilemez bir mutluluk kaynağıdır. Mutluluğu küçük şeylerde aramak gerekir. Yoksa hayatta her istediğimiz olmuyor. İstediğimiz şeyler olmayınca da mutlu olamıyoruz. Bunun için kalplerin ilacı gülümsemedir. Bir çocuğa, bir arkadaşınıza gülümseyerek bakmanız onun mutlu olmasına yetiyor. Yani mutluluk için illa istediğimiz bir şeyin olmasına gerek yok, sadece küçük bir gülümseme yeterlidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski