Enerji Dönüşümü ile İlgili Hikaye

Bu bölümdeki hikayeyi inceleyince enerji dönüşümü ile ilgili hikaye yazabilecek duruma ulaşacaksınız.

Yusuf, çalışkanlığıyla tanınan bir öğrenciydi. Onun okuldaki başarısı herkes örnek oluyordu. Ayrıca öğretmenleri de Yusuf'u çok seviyordu. Bir sonbahar günü, Fen ve Teknoloji öğretmeni, derste enerji dönüşümü konusunu anlattı. Fen dersine özel bir ilgisi olan Yusuf, dersi keyif alarak dikkatli bir şekilde dinliyordu.

Öğretmen enerji dönüşümü ile ilgili bilgileri ve örnekleri anlattıktan sonra bütün öğrencilerden enerji dönüşümü ile ilgili hikaye yazmalarını istedi. Yusuf biraz düşündükten sonra aklına çok güzel bir fikir geldi. Yusuf’un hikayede anlatacağı konu rüzgar enerjisiydi. Sonbahar mevsiminde olduklarından bu günlerde orada çok rüzgar esiyordu. Yusuf hikayesinde kendi yaşadıkları şehrin yüksek kesimlerine rüzgargülü yaparak rüzgar enerjisi üreten bir insanı canlandırıyordu. Çünkü o büyüyünce mühendis olmayı ve vatanına, milletine yaptığı çalışmalarla fayda sağlamak istiyordu. Yusuf okumuş ve mühendis olmuştu. Şehrinin arazisinde keşif yaptıktan sonra ekibiyle bir plan hazırladı. Bu bölge dağlık olduğu için rüzgar enerjisi üretimine oldukça elverişliydi. Yüksek kesimlerin rüzgarı eksik olmuyordu. Bunlar aslında değerlendirilmesi gereken bir fırsattı. Yusuf hiç durmadan kolları sıvayıp ekibiyle beraber yüksek tepelere rüzgargüllerini döşetti. O günden sonra rüzgar enerjisi üretimi gözle görülür biçimde arttı.

Yusuf’un bu hikayedeki asıl amacı yüksek yerler diktirdiği rüzgargüllerinden elde edilen rüzgar enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümünü sağlamaktı. Hikayesinde bu amacına ulaşan Yusuf, artık çok mutluydu. Hikâyesini tamamlayınca sınıfta sesli olarak okudu. Öğretmen Yusuf’un bu hikayesini kendi anlattığı konunun daha iyi anlaşılması için örnek gösterdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski