Toplumların geleceğinde çocukların nasıl bir yere sahip olduğunu nedenleriyle anlatınız.

“Toplumların geleceğinde çocukların nasıl bir yere sahip olduğunu nedenleriyle anlatınız.” konusuyla ilgili açıklama yapacağız.

Çocuklar, toplumların geleceğini temsil edecektir. Bu yüzden toplumların geleceğinde çocukların önemli bir yeri vardır. Gelecekte çocuklar devlet yönetimini elinde bulunduracak saygın kişiler olacaktır. Veya bir iş sahibi olup çalışarak vatana hizmet edeceklerdir. Bir toplumun geleceğinde cumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanı veya vali  olacak olan kişiler zamanında çocuktu.

Çocukların iyi yetiştirilmesi topluma çok önemli bir katkı sağlayacaktır. İşte çocukların toplumun geleceği için ne kadar önemli olduğu burada ortaya çıkmaktadır. Çocukların sağlıklı koşullarda yetişmesi önem kazanmaktadır. Burada sağlıklı koşullar derken, güzel ahlaklı olmaları, iyi eğitim almaları, hayata daha donanımlı hazırlanmalarını kastediyorum. Çocuklar geleceğimizin meyveleridir. Onları pırıl pırıl yetiştirmek de ailelerimize, öğretmenlerimize düşen önemli bir vazifedir.

Şimdi çocuk olanlar, ileride büyük adamlar olarak vatana, millete hizmet edecektir. Bundan dolayı çocuklar bizim geleceğimizdir. Gelecekte ülkemizi çocuklar kalkındıracak ve daha ileriye doğru taşıyacaklar. Bunun bilincinde olmalı ve çocuklarımıza gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Yani çocuk daha deyip, onları küçümsememeliyiz.

Çocuklarımıza saygı duymalıyız, onları sevmeli, ciddiye almalıyız. Hatta onlara küçük sorumluluklar vererek sorumluluk bilinci kazandırmalıyız. Böylece çocukların öz güveni de gelişmiş olacaktır. Sonuç olarak toplumların geleceği olacak çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski