Mustafa Kemal Atatürk ile mektup arkadaşı olduğunuzu düşünerek ona göndereceğiniz bir mektup yazınız.

Bu yazımızda “Mustafa Kemal Atatürk ile mektup arkadaşı olduğunuzu düşünerek ona göndereceğiniz bir mektup yazınız.” hakkında bahsedeceğiz.

Sevgili Atatürk, sen milli mücadelemizde milletimize çok güzel rehberlik ettin. Senin içindeki bu vatan sevgisini görünce göğsüm kabarıyor. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Görüşmeyeli aradan epey zaman geçti biliyorum. Seni çok özledim Atatürk. Senin özgürlük ve bağımsızlığına düşkün oluşun bizlere örnek oldu. Şimdi sen yine burada olsaydın diyorum.

Değerli Ata’m, düşmanlar yurdumuzu işgal ettiğinde hiç durmadın. Amasya’dan, Samsun’dan Kurtuluş mücadelesini başlattın. Milletimizin tek yürek olmasını sağladın. Senin önderliğinde kahraman ecdadımız büyük başarılara imza attılar. Atatürk, vatanımızı ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Ben de aynı senin gibi vatan sevgisi ile büyüdüm. Vatanımız için gerekirse ölmeye hazırım. Bu anlamda yapmam gereken ne varsa severek yapmak isterim.

Sevgili Mustafa Kemal Atatürk, Şimdi burada yoksun biliyorum ama için rahat olsun. Bizlere emanet ettiğin Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz. Emanetin emin ellerdedir, bunu böyle bilesin. Senden sonra milletimiz, yine birlik ve beraberlik içinde yaşıyor. Gözün arkada kalmasın. Şimdi yanımda olsan memleket meselelerini seninle konuşmak çok güzel olurdu.

Birlik beraberlik, özgürlük, bağımsızlık duygusu bizi güçlü kılıyor Atatürk. Sen de bunu bildiğin için milli mücadele yıllarında aziz Türk milletimizin birlik olarak düşmana karşı koymasına önderlik ettin. Sevgili Paşam, sözlerimi burada noktalıyorum. Saygılarımla.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski