Atatürk Yaşasaydı Ona Ne Söylemek İsterdiniz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde "Atatürk yaşasaydı ona ne söylemek isterdiniz ile ilgili kompozisyon" konusunda örnek alabilirsiniz.

Atatürk yaşasaydı ona vatanımız için yaptığı kahramanlıklardan dolayı çok teşekkür ederdim. Düşmanların yurdumuzdan atılmasına öncülük ettiği için, vatan sevgisinin önemini bildiği için, milletimizin birlik ve beraberliğine önem verdiği için, liderimiz olduğu ona minnet duyduğumu belirtirdim. O'nun gibi bir kahramanlık milletimize önderlik etmesinin bizim için çok önemli olduğunu ifade ederdim.

Atatürk yaşasaydı, O'na milletimizin milli mücadele döneminde ne gibi zorluklar yaşadığını sorardım. Çünkü kendisi de Kurtuluş Savaşı'na bizzat katılmış olmasından ötürü, bana bu konuyla ilgili her şeyi anlatırdı. Ona bağımsızlığımıza kavuşmamızda kahraman milletimize liderlik ettiğinden ötürü teşekkür ederek, ben de vatanıma hizmet edeceğim, vatanım için çalışacağım, bayrağımıza sahip çıkacağım derdim. O'nun yanında olduğum için, onu görebildiğim için çok şanslı olduğumu söylerdim. Ayrıca Atatürk yaşasaydı ona eğitim öğretimle ilgili sorular sorardım. Eğitime, neden bu kadar önem verdiğini anlatmasını isterdim. Yazdığı geometri kitabıyla bilime nasıl katkı sağladığı üzerine sohbet ederdim. Yeni yetişen nesillere neler söylemek istediğini öğrenirdim. Atatürk'ü görseydim onu okulumuza davet ederek onun dersimize katılmasını ve tarihimizi bir kez de onun anlatmasını isterdim.

Sonuç olarak Atatürk'le karşılaşmak, O'na sorular sormak, söylemek istediklerimi yüzüne açıkça söylemek benim için eşsiz bir duygu olurdu. O'nunla tanışmak ve konuşmaktan dolayı içim içme sığmazdı, büyük bir gurur duyardım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski