Gazilik ile İlgili Kompozisyon

Gazilik ile ilgili kompozisyon konusundan kısa ve öz olarak bahsedeceğiz.

Kurtuluş Savaşı döneminde milletimiz vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak amacıyla canları pahasına varını yoğunu ortaya koyarak cepheye koşmuş ve düşmanla savaşmıştır. Bu savaşlar sırasında kimisi şehit olurken kimleri de yaralı bir şekilde kurtularak gazi olmuştur. Bu açıdan bakarsak gazililik de milletimizin nazarında önemli bir yere sahiptir.

Gazilik ile ilgili bu kompozisyonu yazmamızdaki amaç, gazilerimizin ne kadar önemli olduklarını anlatmaktır. Onlar vatan savunmasını yürekten yapmış, kahramanlarımızdır. Gazilerimiz vatan için korkusuzca düşmanla savaşmış ve canlarını feda etmekten çekinmemiş sonuçta da savaşta devletimiz için büyük yararlılıklar göstermiştir.

Daha sonraki, dönemlerde savaşlarda yararlılık gösteren kahraman gazilerimize istiklal madalyası verilmiştir. İstiklal madalyası da çok önemlidir. Biz bugün vatanımızın bağımsızlığı için savaşa katılan kadın erkek şehir ve gazilerimiz için ne yapsak da onların hakkını ödeyemeyiz. Bugün bu güzel vatanımızda özgür bir halde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.

Gazilerimiz gönlümüzde çok değerli bir yere sahiptir. Onlar vatanımız için, devletimizin bekası için, bağımsızlığımız için düşmanla çarpışmış ve bu uğurda kimi kolunu, kimi ayağını, kimi elini kaybetmiştir. Bundan dolayı gazilerimize ayrı bir önem vermeliyiz. Onlar hayattaysa, yanlarına gitmeli, onları ziyaret etmeli ve gönüllerini hoş tutmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski