Birlikte hareket etmek bize neler kazandırır? Sınıfça konuşunuz.

Bu bölümü inceleyip bitirdiğinizde “Birlikte hareket etmek bize neler kazandırır? Sınıfça konuşunuz.” konusu ile ilgili konuşma yapacak kadar fikir edineceksiniz.

Sevgili arkadaşlar şimdi sizlere birlikte hareket etmek bize neler kazandırır sorusundan hareketle bir konuşma yapacağım. Birlikte hareket etmek bize güç, başarma azmi, dayanışma, yardımlaşma gibi güzel şeyler kazandırır. Böylece daha çok başarı kazanır ve birlikte olmanın verdiği gücü fark ederiz. Bunun sonucunda birlikte hareket etmenin ne kadar önemli ve yararlı olduğunu anlarız.

Birlikte hareket etmek demek, aynı amaç uğruna bir araya gelmek demektir. Bir araya gelerek yaptığımız işleri daha kısa sürede yaparız ve başarılı bir sonuca ulaşırız. Birlik ve beraberlik bundan dolayı çok önemlidir. Yani birlik olmak, güçlü olmamızı sağlar. İnsanlar birlik halinde davranırsa istediğini daha kolay elde eder. Çünkü birliğin karşısında hiçbir zorluk direnemez. Büyük bir işin üstesinden gelmek, uzun uğraş ve zaman gerektiren şeyleri kısa zamanda yapmak, bir düşmana üstünlük kurmak gibi durumlarda birlikte hareket etmek son derece önemlidir.

Örneğin tarımla uğraşan insanları ele alalım. Bir çiftçinin büyük bir tarlası oluyor. Bu tarlaya, pancar, patates ya da başka bir ürün ekiyor. Hasat zamanı tek başına o kadar işin altından kalkamaz değil mi? Bunun için işçi ayarlıyor. Bir sürü işçi ile o kadar iş kısa sürede tamamlanıyor. Dolayısıyla bu kolaylık birlikte hareket etmekten kaynaklanıyor. O yüzden diyebiliriz ki birlikte hareket etmek, işlerimizi kolaylaştırır.

Sonuç olarak birlik olup dayanışma gösterdiğimizde aşılması zor gibi görünen bütün işlerin üstesinden rahatlıkla geliriz. Birlikte hareket etmek bize iş birliği yapmanın önemini, yardımlaşmanın güzel sonuçlar doğurduğunu kazandırır. Böylece işlerimizi hem daha kolay yaparız, hem de aramızda birlik duygusu gelişir. Birlikte hareket etmez bize neler kazandırır konulu konuşmamı burada noktalarken beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski