Dayanışma, sevgi, özveri, çalışmak, paylaşmak sözcüklerinin anahtar kelime olduğu bir paragraf yazınız.

Bu bölümdeki metni incelediğinizde dayanışma, sevgi, özveri, çalışmak, paylaşmak sözcüklerinin anahtar kelime olduğu bir paragraf yazınız sorusu için fikir edinebilirsiniz.

Sevginin insanların hayatında çok önemli bir yeri vardır. Öyle ki bütün iyi şeyler sevgiyle beslenir. İnsanlar çalışırken işini severek yaparsa, işinde özverili olursa çok başarılı sonuçlar elde ederler. Bunun ön koşulu sevgidir. Sevgi insanlar arasında yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ruhunu oluşturması bakımından da önem arz etmektedir. Bundan dolayı hayata sevgiyle bakmak ilk görevimiz olmalıdır.

Sevgi dolu bir dünyada yaşamak istiyorsak dayanışmaya önem vermeliyiz. Çünkü dayanışma, iş birliği olmazsa işlerimizi tek başına yapamayız, çeşitli zorluklar çekeriz. Dayanışma insanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması, yardımlaşması demektir. Bu açıdan işlerimizi yaparken dayanışmaya ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir. Ayrıca dayanışma ruhu insanların işinde özverili olmasını ve işten verim almasını sağlar.

Hayatta her şeyin kaynağında sevgi vardır. İşini seven biri özveriyle çalışır. Zorlandığı bir konu olan insan bunu aşmak için dayanışmaya ihtiyaç duyar. Bunu gören insanlar bu duruma kayıtsız kalmaz ve el ele verirler. burada güç paylaşımı yaparlar. Böylelikle çalışmak daha bir kolay olur. Bu durum insanların birbirine sevgiyle bakmasını sağlar.

Sonuç olarak bütün güzellikler sevgiyle beslenir. Dayanışma da bunlardan biridir. Sevginin olmadığı bir dünyada verimli çalışmaktan, başarıdan, yardımlaşma ve dayanışmadan da söz edilemez. Bunun için sadece kendimiz düşünmemeli, başkalarını da düşünmeliyiz, dayanışmaya önem vermeliyiz. Sonuçta dayanışma yapılırken de insanlar arasında iş bölümü gerçekleşmiş oluyor. Bu da yapılması zor olan, ağır olan, tek başına üstesinden gelinemeyecek işlerin paylaşılarak kolaylıkla halledilmesini sağlamaktadır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski