İnsanlarla Geçinme Sanatı Üzerine Kısa Bir Yazı Yazınız.

İnsanlarla Geçinme Sanatı Üzerine Kısa Bir Yazı

Okuduğunuz metinde geçen aşağıdaki paragraftan hareketle “insanlarla geçinme sanatı” üzerine kısa bir yazı yazınız.

İnsanlarla geçinmek başlı başına bir sanattır. Çünkü her insanın farklı bir özelliği vardır. En sevdiğiniz, en iyi anlaştığını insan bile bazen geçinilmeyecek bir hale gelebilir. Bu durumda insanlarla iyi geçinmenin yollarını ramakta fayda var. İnsanlar geçinme sanatını hayatında uygulayan kişiler sosyal anlamda da iletişimde de önemli mesafe kat ederler.

İnsanlarla geçinmek alttan almayı gerektirir. Her ne olursa olsun anlayışlı davranarak alttan almayı başardığımızda iyi ilişkiler kurmuş oluruz ve böylece insanlarla iyi geçinmiş oluruz. Örneğin araba kullanırken bazıları çok sinirli davranıyor. Bu şekilde davranırlarsa kavgacı bir tutum sergilemiş oluyorlar. Oysa bizim için önemli olan insanlarla iyi geçinmektir. Nerede olursak olalım, uyumlu, uzlaşmacı bir tavır takınmalıyız. Çünkü biz, gerginlikten, kavgadan, geçimsizlikten kaçınmalıyız. Yapıcı olmazsak insanlarla aramızın açılması anlık bir şey olur.

İnsanlarla geçinme sanatında anlaşmazlığa yer yoktur. Karşılıklı olarak hoşgörü ve anlayış hâkim olmalıdır. Bu anlamda insanlarla iyi geçinmek için haklı olma tutkusundan kurtulmalı, birbirimizi dinleyip anlamlı ve empati yapmalıyız. Üslubumuzu yumuşatmalı, karşı tarafı anlamaya çalışmalıyız. Zira empati kurmak insanlarla iyi geçinmenin en önemli noktalarından biridir.

Sonuç olarak insanlarla olan ilişkilerimiz geçinme üzerine kuruludur. İnsanlar toplum içinde yaşadığı için birbiriyle iyi geçinmek zorundadır. Bu açıdan baktığımızda insanlarla iyi geçinme sanatı önem kazanmaktadır. Bazen susmak da insanlarla iyi geçinmeyi sağlar. İnsanlarla iyi geçinmek için bütün bunları düşünerek hareket etmeliyiz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski