Türk Milleti, Millî Birlik ve Beraberlikle Güçlükleri Yenmesini Bilmiştir Sözünün Açıklaması

Bu sayfada Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir sözünün açıklaması ile ilgili kompozisyon yazısı aşağıda yer almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, “Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” sözü ile milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekmiştir. Burada bahsedilen güçlükler ise milli mücadele yıllarında kahraman milletimizin yaşadığı zor şartlardır. Çünkü o yıllarda düşman devletler, vatanımız parçalamak için her taraftan saldırıya geçmişti.

Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktı. Bu anlamda Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, milli mücadelenin başlangıcını yaptı. O tarihten itibaren milletimiz tek çatı altında birleşmeye başladı. Samsun’dan başlayan milli mücadele ruhu, daha sonra Amasya Genelgesi, Sivas Kongresi ve Erzurum Kongresi kararlarıyla devam etti. Halkımız bütün güçlüklere rağmen birlik ve beraberlik içinde vatan savunması yaparak düşmanı yurdumuzdan atmayı başardı. Bu başarıdan sonra Mustafa Kemal Atatürk, “Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” sözüyle şartlar ne olursa olsun, her türlü zorluğun üstesinden ancak birlik ve beraberlikle gelineceğini anlatmak istemiştir.

Millî birlik ve beraberlik içinde olmak, önümüze çıkan engelleri, güçlükleri daha kolay aşmak demektir. Tarihimizde kazandığımız savaşlar, verilen bağımsızlık mücadelelerinden zaferle ayrılmak bunu açıkça göstermektedir. Birlik ve beraberlik bir milleti, bir devleti güçlü kılan ve ayakta tutan unsurların başında gelir. Dolayısıyla milli birlik ve beraberliğe gereken önemi vermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski