Zamanı Etkili ve Verimli Kullanmak ile İlgili Kompozisyon

Zaman en kıymetli hazinedir sözünden hareketle zamanı verimli kullanmanın önemi ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne uygun bir başlık koyunuz.

İnsanlar işlerini vaktinde yetiştirememekten şikayet ederler. Burada zamanı nasıl kullanacağını bilmemekten kaynaklanan bir sorun vardır. Zaman su gibi akıp geçtiği için işlerimizi zamana göre ayarlamalı, planlı ve programlı olmalıyız. Ancak düzenli bir şekilde çalışırsak zamanı etkili ve verimli kullanmış oluruz. Bunun sonucunda yaptığımız işlerde başarıya ulaşırız. Ayrıca düzenli ve planlı olan işlerden verim almış oluruz.

Zamanı verimli kullanmak nerede ne yapacağını önceden planlayıp ona göre hareket etmektir. Böylece işlerimizin düzenli bir şekilde yürümesini sağlarız. Bunun tam tersi durumlarda işimizden gereken verimi alamayız. O zaman her şey daha kötüye gider. Dolayısıyla zamanı verimli kullanmak ileriki günler açısından bize zaman kazandırır. Aynı zamanda bir yol haritası belirlemek son derece doğru olacaktır. Bu durumda yapacağımız işleri zaman göre planlamak ve ona göre adım atmak önem kazanmaktadır.

Mesela pazartesi günü sınavınız olduğunda siz birkaç gün önceden hele pazartesi gününe daha çok var, sonra çalışırım deyip, sınava çalışmaz da pazar akşamı yani son akşam çalışırsanız, bu durumda zamanı etkili ve verimli kullanmamış olursunuz. Bundan dolayı sınavda istenen verimi alamaz, başarılı olamazsınız. Kısaca özetlemek gerekirse işlerimizi erkenden yapmaya, zamanında halletmeye önem vermeliyiz. Çünkü zaman en kıymetli hazinedir. Onu kaybettiğimizde bir daha geri getirme gibi şansımız yoktur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski