Zamanı Ölçen Araçların Olmadığı Bir Dünya ile İlgili Konuşma

6. Sınıf Türkçe Soru: Zamanı ölçen araçların olmadığı bir dünya hayal ediniz. Böyle bir dünyada yaşamın nasıl olacağı ile ilgili düşüncelerinizi açıklayan bir konuşma yapınız.

Sevgili arkadaşlar, zamanı ölçen araçların olmadığı bir dünya hayal ediyorum da böyle bir dünyada yaşamak bana göre çok ilginç olurdu. Zamanı ölçen araçlar hayatımızın belli bir düzen içinde olmasını sağlıyor. Mesela takvimler, saatler zamanı ölçen birer araç olarak hayatımızda büyük öneme sahiptir. Bunlar olmasa işlerimiz ile ilgili plan yapamazdık. Böyle bir dünyada düzen adına pek bir şey mümkün gözükmüyor.

Hayatımıza genel olarak baktığımızda her şeyin bir zamanı var. Mesela okulların açıldığı veya kapandığı tarih bellidir. İşe başlama saatleri, iş bitiş saatleri bellidir. Buradan anlıyoruz ki zamanı ölçen araçlar hayatımızın düzenli bir şekilde işlemesini sağlamaktadır. Zamanı ölçen araçların olmadığı bir dünyada ise her şeyin karışık ve düzensizlik içinde olduğunu görürdük.

Yine başka bir örnek vermek gerekirse çalışan kişilerin iş hayatına bakalım. Çalışma saatleri düzenli bir şekilde belirlenmiş. Zamanı ölçen araçlardan biri olan saat olmasa insanların çalışma sürelerinde bir belirsizlik yaşanırdı. Aylar, haftalar, günler iyice karışırdı. Dolayısıyla zamanı ölçen araçlar zamanı etkili ve verimli kullanmayı sağlıyor ve hayatımızın düzenli bir biçimde yaşanmasına katkıda bulunuyor.

Kısacası içinde bulunduğumuz zamanın ne olduğunu bilemezdik. Zamanı ölçen araçlar hepimizin hayatında belli bir kolaylık sağlıyor. Bunlar olmasaydı hayatın da ne düzeni belli olurdu ne de akışı. O zaman anlardık ki zamanı ölçen araçlar ne kadar önemliymiş. Konuşmamı burada noktalarken beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski