Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon

Bu yazımızda “Adamın iyisi iş başında belli olur atasözünün açıklaması” ile ilgili kompozisyon örneği.

Etkinlik: Aşağıdaki yazım taslağından hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Konu: "Adamın iyisi iş başında belli olur." Ana fikir: İş, kişinin değer ölçüsüdür.

Bir insanın gerçek değeri, onun iş başında gösterdiği yeterlilik ve başarı ile çevresindekilere karşı davranışıyla ölçülür. Yani bir insanın iyi olup olmadığını anlamak için ona iş başında bakmak gerekir. Bir insanın iş başındayken takındığı tutuma bakmak gerekir. Böylece işini iyi yapan bir adam hakkında daha gerçekçi düşünceler elde ederiz.

Bir kişinin becerikli mi beceriksiz mi, çalışkan mı tembel mi, iyi mi kötü mü olduğu yaptığı işlerle, çevresindekilere karşı hal ve hareketleriyle belli olur. Dolayısıyla adamın nasıl biri olduğunu anlamak iş başındaki tavırlarıyla yakından ilişkilidir. Mesela işine özne gösteriyor mu, çalışırken titiz mi gibi konulara özellikle dikkat etmeliyiz. Yoksa baştan savma bir şekilde mi çalışıyor? Bütün bunlar iyi bir gözlemle anlaşılabilir. Bazıları sadece iş bitsin derdindedir. Hal böyle olunca özensizce çalışırlar. Bunu da iş başındaki tutumun anlayabiliriz.

Sonuç olarak insanları tanımak için onların iş başındaki haline bakmak bize en gerçekçi bilgiler verir. Burada en önemli olan da insanların yaptıkları iş, o işteki tutum ve davranışlarıdır. Yapılan işe verilen önem, gösterilen titizlik ve sabır, o işi yapanı bize en iyi şekilde tanıtır. Bu tanıma biçimi, kişiyi söz ile tanımaktan daha etkili bir yöntemdir.. Çünkü yapılan iş, insanın aynasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski