Akraba Ziyaretlerinin Önemi Hakkında Konuşma

6. Sınıf Türkçe etkinliği: Akraba ziyaretlerinin önemi hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi anlatacağınız bir konuşma yapınız. Konuşmanızda beden dilinizi etkili şekilde kullanınız.

Akrabalarımız ailemizden sonra bize en yakın olan kişilerdir. Onlarla ağlar onlarla güleriz. Bir sıkıntımız olduğunda onu aileden sonra ilk olarak akrabalarımızla paylaşırız. Onların desteği üzerimizden hiç eksik olmaz. Neşemizi de onlarla paylaşırız. Akrabalarımızla iletişimi kesmemek gerekir. Zorda kalsanız bir desteğe gerek duysanız hemen akrabanızın kapısını çalarsınız. Çünkü gidecek başka yeriniz yoktur.

Bazı insanlar akrabalarına gidip gelmiyor. Sanki onları bir yabancı gibi görüyor. Oysa öyle olmamalıyız. Akrabalarımızı arada bir de olsa ziyaret etmeliyiz. Akraba ziyareti aramızdaki bağları güçlendirir. Biz de akrabalarımızla olan bağımızı koparmadan fırsat buldukça onları ziyaret etmeliyiz. Dinimizde sıla-i rahim diye bir şey vardır. Bu da akraba ile alakayı kesmemektir. Onlarla görüşmeli ve iletişimi devam ettirmeliyiz. Ayrıca akrabayı ziyaret sevap kabul edilir. Akrabaların birbirine olan bağlılığı arttıkça daha iyi bir ortam oluşur. Bazen canımız sıkılır, hemen bir akrabamıza gideriz. Keyfimiz yerine gelir. Bunun sonucunda rahatlarız.

Sonuç olarak akrabalarımızla yakın bir ilişki kurarsak her şey çok daha güzel olur. Akrabalarımız aramızda kan bağı olduğu olan, bizi herkesten daha iyi tanıyan ve kendimize yakın gördüğümüz kimselerdir. Onları ziyaret edip aramızdaki bağı ne kadar güçlü olursa topluma bunu olumlu yansıması olur. İnsan fıtratı gereği mutlaka sohbet, muhabbet etmeye muhtaçtır. Bu bağlamda konuşabileceğimiz, derdimizi paylaşacağımız en yakın kişiler akrabalarımızdır. Onlarla bir araya gelmek toplumu ayakta tutan güçlü bağların temelini atar. Konuşmamı burada noktalıyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski