“Sanat” konulu bir deneme yazınız.

Etkinlik: Defterinize “sanat” konulu bir deneme yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama yönünden düzenleyip arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sanat, insanların kendini farklı şekillerde ifade etme biçimidir. Kimisi müzikle, kimisi, ebru sanatıyla, kimisi mimari, kimisi edebiyat, kimisi de resim alanında olmak üzere her insan kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini ifade eder, becerilerini ortaya koyar. İşte insanların becerileriyle ortaya koyduğu bu estetik eserler sanat demektir.

Sanat toplum için faydalı eserler icra etmektir. Sanatla uğraşan kişiler olan sanatçılar da kendi ilgi alanlarında topluma fayda sağlar. Bu yüzden sanat toplum için, toplum adına hizmet etmektir aslında. Bu noktadan baktığımızda sanatın ne karda yararlı bir iş olduğu ortaya çıkmaktadır. Sanat bir bakıma bir sevgi ve gönül işidir. Bu yüzden sanatçılar eserlerini ortaya koyarken içine sevgilerini de katarlar. Sanat sevgiyle beslenir çünkü. İşte bundan dolayıdır ki sanat eserlerine baktığınızda orada bir sevgi parıltısı, yürek dokunuşu görürsünüz.

Sonuç olarak sanat ve sanatçılar insanlık için faydalıdır. Sanat milletin gelişmesine büyük katkı sağlar. O yüzden sanata olan ilgiyi artırmak gerekir. Milletimizi sanat alanında geliştirmek çok önemli bir görevdir diye düşünüyorum. Çünkü sanat medeniyetin kapılarını açan bir ışıktır. Unutmamalıyız ki sanatın ruhu medeniyetten geçer.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski