Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane, Gönül Sohbet İster Kahve Bahane Sözünün Anlamı

Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane sözünün anlamı nedir?” Konu ile ilgili kısa bir kompozisyon yazınız.

İnsan muhabbet etmeyi sever. Muhabbet ortamı yüreğimizin acısını alır. Bundan dolayı insanlarla bir araya gelmemizdeki asıl mesele muhabbete olan meylimizdendir. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane sözünün anlamı insanlar bir yere misafirliğe gittiğinde asıl amaç sohbet etmek, muhabbet etmektir şeklinde yorumlanabilir.

Bildiğin iz gibi bazen yakınlarımız,a bazen sevdiklerimize ailecek oturmaya gideriz. Ya da dışarıda bir kafede arkadaşlarımızla buluşuruz. O zamanlarda güzel sohbetlerimiz olur. Bu sırada sohbetin koyuluğuna çay, kahve gibi sıcak içecekler eşlik eder. Maksat muhabbettir yani.

Misafirlikte genelde kahve ve çay ikram edilir. İnsanlar misafirliğe veya başka bir yere oturmaya gittiğinde kahve içmeye, çay içmeye falan gitmiş olmuyor. Burada asıl önemli olan gidilen yerde sohbet etmektir. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Bu yüzdendir ki konuşmak, içimizi dökmek depresyon ilacı gibi gelir bizlere. Dolayısıyla toplumla kaynaşmak, sosyalleşmek bakımından muhabbetsiz olmaz.

Sonuç olarak insanın gönlü muhabbete ihtiyaç duyar. Zira sohbet etmek, muhabbet etmek diğer insanlara derdini dökmek hepimize çok iyi geliyor. Stresimizi atmış oluyoruz. Bu yüzden gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane sözü kullanılır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski