Bir İnsanın Değeri Okuduğu Kitaplarla Ölçülür İle İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde bir insanın değeri okuduğu kitaplarla ölçülür sözü ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Bir insanın değeri okuduğu kitaplarla ölçülür sözü insanın okuduğu kitaplara bakarak nasıl bir özelliğe sahip olduğunu belirtmek için kullanılmış bir sözdür. Yani bir insanın okuduğu kitaplara bakarak onun kişiliği hakkında fikir ediniriz demek istiyor. Gerçekten de kitaplar insanın kişiliği ile ilgili bazı ipuçları verir. O halde okuyacağımız kitaplar da öyle boş beleş olmamalıdır. Nitelikli okuyanı geliştiren, hayatımızda olumlu etkiler bırakan türden olmalıdır.

Kitap insanın değerini belirleyen bir ölçüttür. Dolayısıyla okuduğumuz kitaplara dikkat etmeliyiz. Çünkü kitaplar okuyanın aynası gibidir. Yani okuyan kişinin sahip olduğu özellikler, huylar hakkında çeşitli bilgiler sunar. Bu nedenle eğer bir kitap okuyacaksak bu, kaliteli, bize değer katan, faydalı kitaplardan olmalıdır. Bir insan kaliteli ve güzel kitaplar okuyorsa, o insan kaliteli ve iyi bir insandır gibi bir sonuca ulaşırız. Çünkü kitaplar kendisini okuyan kişinin değeri hakkında bize bilgi vermektedir. Okuduğunu kitap ne kadar değerli bir eser ise siz de o kadar değerlisinizdir. Bu yüzden hangi kitapları okumak gerektiğini iyi bilmeliyiz. Değeri yüksek olan kitapları okumalıyız. Kitap okumaya da vakit ayırdığımıza göre buna değecek kitapları okumak gerekir. Yani kitabı bitirdiğimizde çok şey öğrenmiş olmalıyız, bakış açımız değişmeli, faydalı bilgiler edinmeliyiz.

Sonuç olarak bir insanın değeri okuduğu kitaplarla ölçülür sözü bana göre doğrudur sözü okuyacağımız kitapların değerli olmasına dikkat etmemizi vurguluyor. Kitap okumak çok güzel bir eylemdir. Bu nedenle okuyacağımız kitaplar faydalı kitaplardan olmalıdır. Yani iyi kitapları okumak için seçici davranmak gerekiyor. İşte bu nedenle bir insanın nasıl biri olduğunu öğrenmek için, karakteri hakkında bilgi edinmek için, değerli olup olmadığını anlamak için okuduğu kitaplara bakmakta fayda vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski