Hayatta Hiç Hata Yapmamış Birisi Zaten Hiçbir İşe Başlamamış Demektir Kompozisyon

Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir sözü ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Gerçek hayatta hiç kimse hatasız değildir. Herkes herhangi bir konuda mutlaka hata yapmıştır. Bu yüzden kimseye kusursuz gözle bakmak yanlış bir yaklaşımdır. İnsanlar hata yaparak tecrübe kazanmış olur ve doğru olana ulaşırlar. Çünkü yapılan her hata yeni bir tecrübe demektir. Bu yüzden hata yapmaktan korkmamalıyız. Öneli olan hatalarımızdan gerekli dersleri çıkarıp bir daha aynı hatayı yapmamaktır.

Yaptığımız hatalar bize önemli dersler verir. Hata yaptıkça yanlışlardan sıyrılarak doğruyu öğreniriz. Bundan sonra ise daha tertipli ve doğru adımlar atarız. Dolayısıyla hata yapmamış bir kimse yeni bir şey öğrenemez, tecrübe edinemez. Anlayacağınız hatalarımız bize bu anlamda olumlu katkı sağlar. Bizler de bir işe gerçek manada başlamış olmak için çeşitli hatalardan geçeriz.

Hiçbir işe dört dörtlük başlanmaz. Bu nedenle hata yapmanın normal olduğunu bilmemiz gerekir. Her hatadan çıkardığımız dersleri hayatımızda uyguluyor muyuz, ona bakmalıyız. Zaten kime bakarsanız bakın bu dünyada hata yapmamış biri yoktur. Herkes az ya da çok hatanın kıyısından geçmiştir. Çünkü insan hata yapmaya meyilli olarak yaratılmıştır.

Sonuç olarak hata yapmış kişiler neyin doğru neyin yanlış olduğunu bizzat anlarlar. Büyüklerimizin dedikleri genelde doğru çıkar diye bir söz vardır. Çünkü onlar gençliğinde hata yapmış ve bundan ders çıkarıp doğruya ulaşmış kimselerdir. Hayatta hiç hata yapmamış birisini bulamazsınız. Kısacası hatalar bizi doğruyu öğretir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski