Dostluk konulu bir fabl yazınız.

7. sınıf Türkçe ders kitabındaki "Dostluk” konulu bir fabl yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz." konusundan hareketle kısa bir fabl örneğinden yararlanabilirsiniz.

Sık ormanlar arasında bir şahin yuvası varmış. Burada anne şahinin birkaç günlük olan yavruları yaşıyormuş. Anne şahin yavrularına annelik içgüdüsüyle gözü gibi bakıyormuş. Aradan birkaç hafta geçince yavru şahinler birazcık büyümüş. İçlerinden biri uçma konusunda çok hevesliymiş. Ancak henüz gelişimini tamamlamadığını düşünen annesi biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu yavru şahne tembihlemiş.

Annesine kendisine uçma öğretmesi için o kadar ısrar ediyormuş ki annesi onun bu uçma isteğinden bıkmış. Bir gün anne şahin yiyecek bulmak için yuvadan ayrılınca yavru şahin ağacın başındaki yuvasından uçmak istemiş. Tam uçmaya başlamış ki biraz ilerde kanatları dayanamayıp uçurum olan bir yerde gücü tükenmiş ve bir kırlangıç yuvasına düşmüş. Orada da yavru kırlangıçlarla annesi yaşıyormuş. Anne kırlangıç bakmış ki yuvada yavrularından başka bir kuş var.

Onu çok sevmiş anne kırlangıç ve onu da yavrularıyla büyütmeye karar vermiş. Gün geçtikçe yavrular büyüyormuş. Bu sırada yavru şahin ile kırlangıç yavruları dost olmuşlar. Hatta içlerinden biriyle çok iyi anlaşıyormuş şahin yavrusu. Artık büyüdükleri için anne kırlangıcın peşinden giderek onunla birlikte diğer aile üyelerine yiyecek getiriyorlarmış. Kırlangıç yavrusu ile şahinin dostluğu her geçen gün daha da sağlamlaşmış.

Bir gün şahin yavrusu çok iyi dostu olan kırlangıçla beraber uçarken eski yuvasına rastlamış. Orada bakmış ki hiç kimse yok. Oraya konmuş ve kendisinin orada doğduğunu, annesinin sözünü dinlemediğini ve uçmaya çalışınca kırlangıç yuvasına düştüğünü anlatmış. Kırlangıç bundan çok etkilenmiş ve yavru şahini teselli etmiş. Kırlangıçla beraber ailesini arayan şahin, onlardan bir iz bulmayınca artık kırlangıçlarla birlikte yaşamaya ve onlardan ayrılmamaya karar vermiş.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski