Engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözü ile anlatılmak istenen nedir?

“Engelli insanların engelsiz başarıları vardır.” sözü ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözü engellilerin de başarılar kazanabileceğini vurgulamak için kullanılmıştır. Yani engelli olmak başarıya engel değildir. Bir insan engelli diye hiçbir şey yapamayacak diye düşünülemez.

Başarılar  ancak çalışmakla, istekli olmakla elde edilir. Şu sağlam başarılı olacak, bu engelli başaramayacak diye düşünmek son derece yanlıştır. Önemli olan başaracağına inanmak ve çok çalışmaktır. Nice engelli olup da bir sürü başarıya imza atmış insan vardır. Onları kendimize örnek almalıyız. Vücudunun bir yerindeki engel onları hayat küstürmemiştir. Buna rağmen yılmadan sadece başarıya odaklanmış ve sonunda istediklerine ulaşmışlardır. Demek ki başarı için engelli olma bir sorun teşkil etmiyor. Asıl engel bakış açımızdaki olumsuz düşüncelerdir. Başarıya mani olan etken insanda heves adına bir şey olmamasıdır. Her şeyi tam olup da hevesi eksik olan, çalışmayı sevmeyenler hiçbir şeyi başaramaz.

Engelli biri başarıyı yakalamışsa bu onun azmini, kararlılığını gösterir. Bize de onu tebrik etmek düşer. İşte engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözüyle anlatılmak istenen budur. Sonuç olarak engeli olmak başarıların önünde engel değildir. Engeli olan insanların da normal insanlar gibi başarılı olması son derece normaldir. Başarı için gereken ön koşul kararlı, planlı ve düzenli bir şekilde çalışmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski