Eski İnsanlar Daha Mutludur ile İlgili Münazara

Bu bölümdeki ilk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanı mı konulu kompozisyon yazısını inceleyip eski insanlar daha mutludur ile ilgili münazara konusunda görüş ve düşüncelerinizi kısaca açıklayabilirsiniz.

Teknolojinin samimiyeti ellerinden almadığı, herkesin birbirini tanıdığı, samimiyetin gerçek anlamda yaşandığı dönemde elbette ilk insanlar daha mutludur. O zaman herkes daha samimi bir halde yaşardı. Bununla birlikte insanlar arasında güven vardı. Şimdi kime güveneceğimizi bilmiyoruz. Devir çok değişti. Çünkü eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişti. Şimdi teknolojinin gelişmesiyle birlikte herkesin elinde akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi iletişimi olumsuz etkileyen teknolojik araçlar var.

Aynı evin içindekiler bile neredeyse birbiriyle konuşamayacak hale geldi. Şu anda herkes ekran bağımlısı gibi yaşıyor. Bu da birbirimizle konuşmanın önüne set çekiyor. Eskiye göre daha çok yalnızlaştı. Selam vermek bile çok azaldı. İnsanlar şimdi daha mutsuz olarak yaşamına devam ediyor. Eskiden bunlar olmadığı için herkes sohbet, muhabbet ederdi. Bu yüzden eski insanlar daha mutludur.

Eski zamanlarda böyle yüksek binalar, çok katlı apartmanlar yoktu. Komşuluk ilişkileri samimiydi. Günümüz insanlarının yaşam şekillerine bakarsak, bir sürü apartman, yüksek katlı bina var. İnsanlar birbirinden habersiz olarak aynı apartmanda yaşıyor, birbirine selam bile vermiyor. Şimdi samimiyet gerçek anlamda kurulmuyor. Her şey biraz gösteriş üzerine yapılıyor ve yüzeysel hale geldi. Buna bağlı olarak eski insanların mutluluğu sonuna kadar hak ettiğini söylemek mümkündür.

Günümüzde evleri yüksek kurdular. Çocuklar dışarı çıkıp kendilerinin kişilik gelişimine büyük katkı sağlayan oyunları oynayamıyor. Herkes eve kapanmış bir vaziyette elinde telefonla ilgileniyor. Kimse başkasının ne durumda olduğunu umursamıyor. Aynı apartman sakinleri birbirini tanımıyor. Kapılarımız sımsıkı kilitlerle korunuyor. Günümüzde insanlar daha önce hiç olmadığı kadar yalnızlaştı. Bu yüzden bu münazarada eski insanlar daha mutludur görüşünü savunuyorum.

7 Yorumlar

Daha yeni Daha eski