Komşularımıza yardım etmek neden önemlidir?

Komşularımıza yardım etmek neden önemlidir? sorusunun cevabını kısaca açıklayacağız.

Komşularımıza yardım etmek, insanların birlik ve beraberlik içinde yaşamasını sağladığı için, dayanışmanın önemini ortaya koyduğu için çok önemlidir. Çünkü toplumdaki birlik ve beraberlik ruhu ilk olarak komşulara yardım etmekten başlar.

Yardıma ihtiyaç duyduğumuz bir anda, bize yardıma koşanlar herkesten önce komşularımız olur. Çünkü onlar hemen yanı başımızdadır. Bu nedenle komşuluk, birbirimize yardım etmek demektir. Dolayısıyla komşularımıza yardım etmek insanlık görevidir. Komşuluk kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Neye ihtiyacımız olsa ilk önce komşumuzun kapısını çalarız. Bu yüzden komşularımıza yardım etmek önemlidir. Dolayısıyla komşularımızın neye ihtiyacı varsa biz de onlara yardım etmeliyiz. Zira komşuluk birbirimize yardım etmeyi gerektirir.

Günlük hayatımızda bize en yakın olan komşularımızdır. Komşularımızın neye ihtiyacı varsa elimizden geldiğince onlara yardımcı olmalıyız. Gün gelir bizim de komşularımıza ihtiyacımız olabilir. O zaman en yakınımız olan komşularımız bize yardıma koşar. Komşularımız olmadan hayatın ağır yükünü tek başına kaldıramayız. Çünkü komşuluk paylaşma, zorlukların hafiflemesi, sevinçlerimizin çoğalması demektir.

Sonuç olarak insan mutlaka komşusu ile iletişim kurmaya mecburdur. Dünya hayatında her an her şeyimiz olmuyor. Bu durumda komşularımızın kapısını çalıyoruz. Hayat komşularımızla kolaylaşıp güzelleşiyor. Kısacası komşularımızla her zaman birbirimize ihtiyacımız vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski