İmrenmek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki imrendiğiniz biri var mı, nesine imreniyorsunuz, imrenmek duygusu size nasıl hissettiriyor gibi sorulara cevap aradığımız imrenmek ile ilgili kompozisyon yazısını inceleyerek kısaca fikir alabilirsiniz.

İmrenmek, başkaları gibi olmak demektir. Kişi kendisini herhangi bir açıdan eksik bularak başkası gibi olmak ister. Bunun adı imrenmektir. İmrenmek bana göre aslında çok da doğru bir tavır değildir. Çünkü her insan özeldir. Herkesin farklı alanlarda kendine has özel yetenekleri vardır. Bunun için ilk olarak kendimiz olmalıyız. Kendimizi sevmeli başkalarına imrenmekten kaçınmalıyız.

İmrenmenin kişiyi yetersiz hissettirme gibi bir olumsuzluğu vardır. Kendini yetersiz hisseden kişi böylece kendini sevmez, her zaman kendisinde bir eksiklik görür ve kendini değersiz hisseder. Bu tür durumlar insanın psikolojisine de zarar verir. Benim pek de imrendiğim biri olmadı. Sadece küçükken öğretmenlerime imrenirdim. Onlar gibi olmak isterdim. İmrenmek duygusu bana sanki ben değersizmişim gibi hissettiriyordu. Fakat büyüdükçe işin öyle olmadığını öğrendim. Artık kendime değer veriyorum. Size de tavsiyem kendiniz olun.

Başkası gibi olmayı istemek, birilerine özenmek kendimizi yetersiz görmek demektir. Oysa herkes aynı insandır. Kimsenin bir başkasına üstünlüğü yoktur. Güzellik, çirkinlik zaten elimizde değildir. İş imkanları, becerikli olma gibi konular da doğuştan değil, sonradan kazanılır. Biz de çok çalışıp istediğimiz yerlere pek tabii ki gelebiliriz. Dolayısıyla kimseye imrenmeye gerek yoktur.

İnsanın bir başkası gibi olmayı düşünmesi imrenmektir. İmrenen biri kendini herhangi bir konuda eksik hisseder. Bu konuda daha iyi olduğunu düşündüğü yakın çevresindeki biri gibi olmak ister. Bana göre aslında imrenmek öyle çok da iyi bir şey değildir. Çünkü kimsenin kimseden bir eksikliği yoktur. Herkes eşittir. Yani kendimizi aşağılarda görüp yetersiz hissetmek mutsuzluktan başka bir şey vermez bize. Onun için her insan eşittir, kimsenin kimseye karşı bir üstünlüğü, fazlalığı yoktur düşüncesiyle hareket etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski