Her İnsan Kendi Adasında Yaşar Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde her insan kendi adasında yaşar sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsanın kendi adası kendi iç dünyasıdır. Bu yüzden her insanın farklı farklı özellikleri vardır. Şöyle bir baktığımızda insan olarak hepimiz de toplumla iç içe yaşarız. Ancak iç dünyamız yani kendi adamız bir başkadır. Orası kapalı bir sandığa benzer. Bu sandığın içinde neler olduğunu bir tek biz biliriz. Her ne kadar diğer insanlarla bir araya gelsek, gezip tozsak, eğlensek de aslında özelde hepimiz kendi içimizde yaşarız.

Bazen yalnız kalmaya ihtiyaç duyuşumuz aslında kendi adamızda yaşama isteğinden kaynaklanır. Çünkü hayatta yaşadığımız bazı olaylar karşısında sessizliğe, yalnızlığa bir hasret duyarız. Bu durumda kendi adamıza sığınarak sakin bir kafayla huzur bulmak isteriz. Böylece dünyanın yoruculuğunu bir kenara bırakıp kendi adamızda sakince yaşarız.

Her insan kendi adasına yaşar sözü ne anlatmak istiyor diye baktığımızda insanların hayata bir de kendi açılarından bakması gibi bir sonuca da ulaşırız. İnsan birbirinden ayrılan özellikleriyle farklı olduğu için hayata herkesin bakışı da farklı olacaktır. Bu demektir ki herkes hayata kendi penceresinden bakar ve olayları ona göre değerlendirir. Bu yüzden bazen her şey çekilmez hale geldiğinde kendimizi dış dünyaya kapatmak isteriz. Herkesten uzaklaşır, sadece iç dünyamıza yöneliriz.

İnsan toplumsal bir varlık olmasına rağmen bazen yalnız kalmak istiyor. Bu yalnızlık insana ilaç gibi geliyor. Her gün ne kadar da diğer insanlarla iletişim halinde olsak da kendi adamız bambaşka oluyor. Köşemize çekilip kendi adamızda huzur buluyoruz. Sonuç olarak insanın kendi adası kendi iç dünyası olup, her insan kendi adasında yaşar demek, insanın kendi dünyasında rahat etmesini ifade eder.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski