Başarılı olmada çalışma ve azmin önemi konulu bilgilendirici bir metin yazınız.

7. Sınıf Türkçe Etkinlik: Aşağıdaki metni okuyunuz. Okuduğunuz metinden hareketle “başarılı olmada çalışma ve azmin önemi” konulu bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızı metinde olduğu gibi konuya uygun deyim, atasözü veya özdeyişlerle zenginleştiriniz. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Çalışma ve azmin birleşmesi başarıyı getirir. Çünkü başarı için sadece çalışmak tek başına yeterli görülemez. İşin içinde azim de olmalı ki çalışmamız süreklilik kazansın. Azmin yokluğu insanın çalışma hevesinin kırılmasına yol açar. Halbuki azim varsa daha iyi çalışır, çalışmayı aksatmayız.

Her insan meşgul olduğu işle ilgili olarak başarılı olmak ister. Öğrenciler sınavda başarılı olmayı, sanatkârlar uğraştığı sanat dallarında başarılı olmayı ister, kısaca kim ne ile uğraşıyorsa o alanda başarılı olmayı ister. Bunun için çalışmak ve azimli olmak gerekir. Çünkü başarının anahtarı çalışmak ve azimli olmaktır. Başarılı olmada çalışma ve azmin önemi yadsınamaz yani inkâr edilemez. Çalışma ve azmin olmadığı bir yerde başarılı olmak da hayalden öteye geçmez. Şöyle bir baktığımızda başarılı olmuş kişiler çalışma ve azim sayesinde başarıya ulaşmışlardır. Onlar hatalar karşısında yılmamış. Çalışmaya inanarak devam etmiştir. Böylelikle başarılı olmayı sonuna kadar hak etmişlerdir. Çalışma ve azim ikisi bir bütündür. Bu bütünlüğü koruyup çalışmamızı sürdürürsek başarılı olabiliriz. Dolayısıyla azmimizi yitirmeden inandığımız değerler için sıkı bir şekilde çalışmalıyız.

Sonuç olarak başarılı olmayı hedefliyorsak planlı bir şekilde çalışmalı ve azimli olmalıyız. Önümüze her ne engel çıkarsa çıksın yılmamalı, başaracağımıza dair inançlı olmalıyız. İşte bunun adı azimdir. Azmin gücü çalışmayla birleştiğinde ise gerçek başarı çok yakındır. Daima çalışma ve azmin gücüne sırtımızı dayarsak kazanan biz oluruz. Başarıyı meydana getiren iki temel unsurun çalışma ve azim olduğunu unutmamak gerekir.

7 Yorumlar

  1. Gerçekten muthiş ödevim çok güzel olucak

    YanıtlaSil
  2. örnek alsan anlıyacağım niye bunu yazıyon emek olsun demi

    YanıtlaSil
  3. Buna başlık ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azmin Gücü, Çalışma ve Azmin Birlikteliği gibi başlıklar olabilir.

      Sil
  4. Başarıda ki azim ve çalışmanın önemi

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski