Yeni bir gezegen keşfetseydiniz ona hangi ismi verirdiniz?

Yeni bir gezegen keşfetseydiniz ona hangi ismi verirdiniz? Neden? Keşfettiğiniz gezegenin Dünya’ya göre daha yaşanabilir olması için hangi özelliklere sahip olmasını isterdiniz? Anlatınız.

Bir bilim insanı veya astronot olarak yeni bir gezegen keşfetseydim ona “umut” adını verirdim. Çünkü daha yaşanabilir bir yer olduğuna dair her zaman umutlu olmak gerekir. Ben bu yüzden umutsuzluğa kapılmayın derim.

Keşfettiğim gezegenin Dünya’ya göre daha yaşanabilir olması için ormanlarla kaplı, bol su kaynaklarına sahip, içinde her türlü canlının yaşamasına uygun iklim koşullarının olması gibi özelliklere sahip olmasını isterdim. Böylece orada yaşanıldığı zaman insanlar ve hayvanlar arasında bencillik duygusu olmazdı.

Her şey bol olacağı için her imkândan herkes eşit derecede yararlanmış olurdu. Savaşlar da olmazdı. Çünkü günümüz koşullarında dünyamıza bakarsak savaşlar hep ülkelerin geleceğini kurtarmak amacıyla çeşitli kaynaklara sahip olunmak için yapılıyor.

Örneğin bazı ülkelerde su kaynakları çok fazlayken bazı yerlerde içme suyu sıkıntısı çekiliyor. Bu gibi durumlar insanların eşit şartlarda yaşamadığını gösteriyor. Keşfettiğim gezegende her şeyin herkese fazlasıyla yetmesini isterdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski